Κόσμος

Σε πολιτική κρίση η Μεγάλη Βρετανία: Νέες παραιτήσεις από την κυβέρνηση Τζόνσον

06.07.2022 | 13:01 Eνσωμάτωση

Σε πολιτική κρίση μπαίνει και πάλι η Μεγάλη Βρετανία με σειρά πρωτοκλασάτων υπουργών της Κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, να υποβάλλουν από το βράδυ της Τρίτης, τις παραιτήσεις τους από την Κυβέρνηση. Έναν μήνα μετά τη νίκη του στην πρόταση μομφής από το ίδιο του το κόμμα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός βρίσκεται και πάλι σε πολύ δύσκολη θέση.

Το μέλος των Συντηρητικών και υφυπουργός Παιδείας της Βρετανίας Γουίλ Κουίνς ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον διαχειρίστηκε ένα ακόμη σκάνδαλο στους κόλπους της κυβέρνησής του.

Λίγο μετά την παραίτησή του και ο υπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα στα σχολεία (Schools Minister), Ρόμπιν Γουόκερ, λέγοντας πως η κυβέρνηση επισκιάστηκε από λάθη και ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητά της.

Ο Κουίνς επεσήμανε ότι παραιτείται μετά την «ανακριβή» ενημέρωση που είχε για τον διορισμό από τον Μπόρις Τζόνσον ενός πολιτικού εναντίον του οποίου είχαν γίνει καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

«Σας ευχαριστώ που με συναντήσατε χθες το βράδυ και για την ειλικρινή σας συγγνώμη σχετικά με την ενημέρωση που έλαβα από τον αριθμό 10 (σ.σ της Ντάουνινγκ Στριτ) ενόψει της ενημέρωσης του Τύπου τη Δευτέρα, η οποία τώρα γνωρίζουμε ότι ήταν ανακριβής», ανέφερε στην επιστολή του παραίτησης που έδωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό και η οποία αναρτήθηκε στο Twitter.

Λίγο νωρίτερα η Λόρα Τροτ, βουλευτής του κόμματος του Τζόνσον, παραιτήθηκε από τη θέση της στο υπουργείο Μεταφορών.

Στο μεταξύ ο νέος υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε σήμερα ότι την απόφαση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα λάβει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/07/2022