Πολιτική

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

06.07.2022 | 13:14 Eνσωμάτωση

Με το βλέμμα στραμμένο σε όλα τα ανοιχτά πολιτικά μέτωπα και σε ένα άκρως προεκλογικο κλίμα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσιπρας διασταυρωνουν αυτή την ώρα τα ξίφη τους στη Βουλή. Η θεματολογια είναι προσδιορισμένη στη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θεωρείται ωστόσο δεδομένο ότι θα διευρυνθεί και λάβει χαρακτηριστικά πολεμικής στα εθνικά θέματα αλλά και τη δικαιοσύνη

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκινά την πρωτολογία του αναφερόμενος στην συμπλήρωση 3 χρόνων από την διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

«Είχε προηγηθεί μία 4ετία ψεύδους, ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, σαν εχθές πριν από 7 χρόνια κ. Τσίπρα όσο και εάν κάποιοι θέλουν να το ξεχάσουν», επεσήμανε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αφιερώνει την πρωτολογία του στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην 3ετία.

«Κάναμε προσλήψεις στην εκπαίδευση, στηρίξαμε το σύστημα υγείας, κάναμε στροφή σε πιο ποιοτικά πανεπιστήμια και στηρίξαμε την τεχνική κατάρτιση, ενώ προχωρήσαμε σε επενδύσεις που έφεραν για πρώτη φορά τη χώρα μας πάνω από το φράγμα των 4 εκατομμυρίων εργαζομένων», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, λέγοντας επιπροσθέτως ότι, «το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας άλλοι το διαλαλούν και άλλοι το έχουν στην πράξη».

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 1/1/2023

Την 1/1/2023 αυτή η κυβέρνηση θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύσης για όλους και την ίδια μέρα θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

«Στο επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους, αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο συγκεκριμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας» τόνισε ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλέξης Τσίπρας: Είστε παράγοντας κοινωνικής αστάθειας για τη χώρα

«H κοινοβουλευτική σας ομάδα σας χαιρέτησε θερμά. Το χρειαζόσασταν μετά τη χτεσινή σας εμφάνιση στο ευρωκοινοβούλιο. Τουλάχιστον αυτή δεν σας γυρίσαν τη πλάτη, όπως έγινε χτες στο Στρασβούργο», ανέφερε ο Τσίπρας από το βήμα της Βουλής δίνοντας απαντήσεις σε όσα υποστήριξε στην πρωτολογία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα κοινωνικής πολιτικής.

«Ακούγοντας σας να μιλάτε 46 λεπτά δεν είπατε τις λέξεις, «ακρίβεια, βενζίνη, πληθωρισμός, πανδημία, σκευωρία», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι case study.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/07/2022