Κόσμος

Τουρκία: Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα σε πορεία ΛΟΑΤΚΙ στην Άγκυρα

06.07.2022 | 13:24 Eνσωμάτωση

Με χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού επιχείρησε να σταματήσει την πορεία υπερηφάνειας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στην Άγκυρα. Η αστυνομία προέβη σε 36 προσαγωγές και αφού οι αρχές απαγόρευσαν τέτοιου είδους πορείες σε πόλεις σε όλη τη χώρα.

Τούρκοι αστυνομικοί σπρώχνουν, χτυπούν και σέρνουν στο δρόμο μέλη και υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για να σταματήσουν την πορεία υπερηφάνειας στην Άγκυρα. Τους ρίχνουν δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους οδηγήσουν στις αστυνομικές κλούβες.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι συνελήφθησαν σύμφωνα με τους ακτιβιστές, που διοργάνωσαν το pride παρά την απαγόρευση των αρχών.

Άγρια επεισόδια διαδραματίστηκαν πριν από λίγες μέρες και στην Κωνσταντινούπολη.

Με τη σημαία του ουράνιου τόξου στα χέρια, μικρές ομάδες προσπάθησαν να βγουν στην κεντρική λεωφόρο Ιστικλάλ προκειμένου να ενωθούν σε μια μεγάλη πορεία υπερηφάνειας.

Ωστόσο, βρήκαν απέναντί τους αστυνομικούς οι οποίοι είχαν μπλοκάρει δρόμους και πλατείες ενώ είχαν σταματήσει ακόμα και την κυκλοφορία των λεωφορείων. Σχεδόν 400 άτομα οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα, ανακοίνωσαν ακτιβιστές.

Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει απαγορεύσει τις πορείες από το 2015 και έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/07/2022