Ελλάδα

«Έδινα κουράγιο στον αστυνομικό» λέει αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής συμπλοκής στα Κάτω Πατήσια

06.07.2022 | 13:14 Eνσωμάτωση

Δίπλα στον τραυματισμένο αστυνομικό την ώρα της ανταλλαγής πυρών με τον δράστη στους Αγίους Αναργύρους βρέθηκε ένας άνδρας που περνούσε από το σημείο. Ο άνδρας έπιασε το χέρι του αστυνομικού και του έδινε κουράγιο. "Του έδινα θάρρος" είπε μιλώντας στο MEGA.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Χρήστος Νικητέας πέρασε από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής στους αγίους Αναργύρους όπου τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Παρά τους πυροβολισμούς όταν είδε τους αστυνομικούς χτυπημένους, χωρίς δεύτερη σκέψη βγήκε από το όχημα του για να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.

«Κατέβηκα κατευθείαν από το αυτοκίνητο έτρεξα πρώτα στον πρώτο αστυνομικό και τον ρώτησα εάν χρειάζεται βοήθεια ο οποίος με κατεύθυνε να πάω στον συνάδελφο του και μου είπε ότι είναι τραυματισμένος  τον ρώτησα που έχει χτυπηθεί, έριξα μια ματιά στα τραύματα του, είδα στο πόδι του την αιμορραγία» περιέγραψε ο ίδιος.

Αμέσως μετά ο Χρήστος Νικητέας έτρεξε στον άλλο αστυνομικό.

«Καταρχάς μου είπε ότι πονάει και ζητούσε ασθενοφόρο πάρα πολλές φορές, και φωνάζαμε για ασθενοφόρο» προσέθεσε.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είδε τον τρόμο στα μάτια των αστυνομικών και πήρε από τους ίδιους ένα μάθημα ζωής.

«Το πιο σημαντικό που με άλλαξε σαν άνθρωπο ήταν ότι μου είπε περιμένω στο σπίτι την γυναίκα μου και τη μπέμπα, έχω στο σπίτι την γυναίκα και την μπέμπα μου»  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έκατσε δίπλα τους για να τους στηρίξει ψυχολογικά χωρίς να σκεφτεί ότι μπορεί να κινδυνεύει και ο ίδιος.

«Τη τελευταία στιγμή που μπήκε μέσα στο ασθενοφόρο του είπα θα πάνε όλα καλά, προσεύχομαι για εσένα μην ανησυχείς θα γυρίσεις στο σπίτι σου και τη γυναίκα σου».

Οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής και καταδίωξης, μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/07/2022