Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα με το δημοψήφισμα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό»

05.07.2022 | 20:27 Eνσωμάτωση

Θέσεις εκλογικής μάχης φαίνεται πως παίρνουν πλεόν τα κόμματα, με τους τόνους της αντιπαράθεσης να χτυπούν κόκκινο. Σήμερα η σύγκρουση μεταφέρθηκε στο Στρασβούργο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πατά πάνω στην συμπλήρωση 7 ετών από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και να εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η χώρα τότε βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ.

Ανήμερα της επετείου των 7 χρόνων από το δημοψήφισμα του 2015 μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνοντας σύγκριση εκείνης της εποχής με τη σημερινή.

«Ευτυχώς για την πατρίδα μου, η Ελλάδα του 2022 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015. Επτά χρόνια μετά βρίσκομαι εδώ, σε αυτό το βημα, να σας πω ότι εκείνες οι εικόνες έσβησαν οριστικά», δήλωσε ο Έλληνς πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα και σε έντονα προεκλογικό κλίμα η ΝΔ έβγαλε βίντεο για τη σημερινή επέτειο του δημοψηφίσματος.

«Η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάλφρεντ Βέμπερ υπενθύμισε τις εκλογές του 2019:

«Ο ελληνικός λαός έστειλε ένα δυνατό μήνυμα στήριξης και εμπιστοσύνης σε εσάς και τη ΝΔ για το μέλλον της Ελλάδας και γύρισε σελίδα στις αποτυχημένες πολιτικές του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθησε σύγκρουση με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, που έλαβε το λόγο ως Επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς.

«Τέτοιες εμμονές δείχνουν ότι μπορεί και να βλέπετε και στον ύπνο σας τον κ. Τσίπρα. Στη Δημοκρατία ο πολίτες αποφασίζουν», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέλη προς τη ΝΔ αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύγκρουση για την ελευθερία του Τύπου

Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Μαλίκ Αζμάνι από το κόμμα των φιλελευθέρων έθεσε θέμα ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός απάντησε δείχνοντας πρωτοσέλιδα ελληνικών εφημερίδων.

«Οι οποίες με κατηγορούν ότι είμαι ψεύτης, συκοφάντης. Και πρόκειται για καθημερινά πρωτοσέλιδα από τουλάχιστον τέσσερις καθημερινές εφημερίδες στην Ελλάδα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ιδού η τρανή απόδειξη της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα: Κυκλοφορούν ελεύθερα στα περίπτερα», σχολίασε ειρωνικά στο διαδίκτυο ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετωπική και για την Novartis

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έφερε στο ευρωκοινοβούλιο και την υπόθεση Novartis.

«Σκοπεύετε για τους βαρείς χαρακτηρισμούς για υπόκοσμο και συμμορία να ζητήσετε μία συγνώμη», δήλωσε.

«Δύο υπουργοί και από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα παραπέμφθηκαν στο ανώτατο δικαστήριο», απάντησε ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας ότι θα δώσει συνεχεια αύριο στη Βουλή

«Έχετε δυο υπουργούς υπόλογους στη Δικαιοσύνη για ξεκάθαρες παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά το Κράτος Δικαίου. Οπότε ας αφήνουμε τα γεγονότα να ομιλούν αντί να χρησιμοποιούμε αυτή την αίθουσα για να προάγουμε τα fake news», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η σύγκρουση Μητσοτάκη-Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη αύριο στη Βουλή προβλέπεται μετωπική και σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους.

Κλίμα εσωτερικής πόλωσης και αντεγκλήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο

Τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν οθσιαστικό διπλό, τόσο στο εσωτερικό της; χώρας όσο και προς την Τουρκία.

Απο την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης επέκρινε την στάση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ελευθροτυπίας.

Σημειωτέα είναι η θέση που κράτησε ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγοντας την πολιτική ίσων αποστάσεων και από την Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ήταν ταπεινωτικό το δημοψήφισμα του 2015 αλλά εξίσου ταπεινωτική ήταν και η χρεοκοπία που οδήγησε την χώρα το 2009 η Ν.Δ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/07/2022