Ελλάδα

Δίκη ψευτογιατρού: Αμετανόητος, ψυχρός και προκλητικός στην απολογία του

05.07.2022 | 20:17 Eνσωμάτωση

Αμετανόητος και προκλητικός μέχρι τέλους εμφανίστηκε στην απολογία του ο «ψευτογιατρός», που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες.

Αμετανόητος ο επονομαζόμενος «ψευτογιατρός» επιχείρησε να δικαιολογήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών που του αποδίδονται.

Κυνικός, ψύχραιμος, επικαλούμενος την πίστη και την προσφορά, χωρίς καν να ξεστομίσει τη λέξη συγγνώμη, ξεκίνησε σήμερα την απολογία του.

«Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Από δέκα χρονών άρχισα να πηγαίνω στο Άγιο Όρος. Εκεί όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούν τα βότανα, αντάλλασσα γνώσεις με μοναχούς. Εμένα ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα, να γνωρίζω καλά τα βότανα. Ποτέ δεν έπαιρνα χρήματα ωστόσο», δήλωσε στην απολογία του.

«Έκανα μόνο ένα… λάθος»

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι έκανε μόνο… ένα λάθος , ότι άφηνε τους ασθενείς με τις ανίατες ασθένειες που είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια του, να πιστεύουν πως είναι διάσημος γιατρός από το εξωτερικό.

«Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και περηφάνια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

Σήμερα πάντως ενώπιον του δικαστήριου δήλωσε… πιλότος, επιχειρηματίας και… ειδικός στα Βότανα.

Πρόεδρος: Ποιο είναι το επάγγελμα σας;
Κατηγορούμενος: Πιλότος, επιχειρηματίας. Αναγκαστικά έλεγα ότι είμαι ιατρός αλλά ποτέ δεν έδωσα ιατρική συμβατική θεραπεία. Έλεγα ότι το μόνο που μπορώ να σας δώσω είναι βοτανοθεραπεία.
Πρόεδρος: Γιατί προσεγγίζετε ασθενείς βαρέως πάσχοντες; Ήταν όλοι με καρκίνο.
Κατηγορούμενος: Εγώ δεν προσέγγισα κανένα.. Εγώ δεν είχα ούτε επαγγελματική κάρτα να δώσω.

Η απολογία του κατηγορούμενου συνεχίζεται την Πέμπτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/07/2022