Ελλάδα

Μπερδεμένο κουβάρι η τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα

16.06.2022 | 20:09 Eνσωμάτωση

Το απίστευτα μπερδεμένο κουβάρι της τεράστιας περιουσίας που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας καλούνται να λύσουν οι αρμόδιες αρχές.

Οι διαδρομές του χρήματος είναι… δαιδαλώδεις και καθημερινά αποκαλύπτονται «σκοτεινά» μονοπάτια.

«Σκοτεινά» μονοπάτια

Όπως αποκάλυψε το MEGA και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, έπειτα από καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, o Γιώργος Τράγκας φέρεται να εκβίαζε επιχειρηματίες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

«Ο Γιώργος Τράγκας όταν παρελάμβανε χρηματικά ποσά από τους επιχειρηματίες εξέδιδε εικονικές αποδείξεις, προκειμένου να μη δεχθεί κάποια καταγγελία ότι δέχθηκε μαύρο χρήμα και να δείξει την εικόνα μίας νομιμοποίησης» τόνισε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», συμπληρώνοντας ωστόσο πως «ήταν αποδείξεις πλαστές, ήταν εικονικές. Αγόρασε απλώς ένα μπλοκ από κάποιο κατάστημα και εμφανιζόταν ότι είχε… κρατούσε και κάποιο αντίτυπο των συναλλαγών».

Στο πολυσυζητημένο πόρισμα των 60 σελίδων αναφέρεται ρητά ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει υποπέσει στο αδίκημα το 365 του ποινικού κώδικα για εκβίαση.

Έλεγχοι δίχως αποτέλεσμα

Οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή που γίνονταν στον δημοσιογράφο, σύμφωνα με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Δημήτρη Μπατζελή σταμάτησαν ξαφνικά το 2004.

«Το 2003 από το ΣΔΟΕ έγινε έλεγχος στις επιχειρήσεις του εκλοπόντος. Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, που έφτασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης είχαμε διαπιστώσει αγορά, μέσω offshore εταιρείας, βίλας στη βόρεια Κέρκυρα. Ημασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ελέγχους πόθεν έσχες και απόκρυψης εισοδήματος, οι οποίοι μετά τις εκλογές του 2004 και μετά την αποχώρησή μου δεν προχώρησαν» ανέφερε ο κ. Μπατζελής.

Το 2018, μία από τις συστημικές τράπεζες απευθύνθηκε στις Αρχές, για ύποπτες συναλλαγές στους λογαριασμούς του Γιώργου Τράγκα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει εξέλιξη.

Οι κληρονόμοι, το Μονακό και τα Πόθεν Έσχες

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η δεσμευμένη πλέον περιουσία της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά. Μετά την αποκάλυψη του MEGA και του Νίκου Φιλιππίδη ότι σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση της διεύθυνσης επίλυσης διαφορών, στον εκλιπόντα δεν αναγνωρίζεται η μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο Μονακό-, δίνεται νέα διάσταση.

«Λέει. Εγώ είμαι φορολογικά κάτοικος εξωτερικού αυτή είναι η θέση της εντολέως μου. Εάν η εδώ φορολογική Αρχή εναντιώνεται στη θέση αυτή, το βάρος της απόδειξης το έχει η φορολογική Αρχη και όπου υπάρχει διαφωνία υπάρχει προσφυγή» σημείωσε ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, Θεόδωρος Μαντάς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μαρίας Καρρά, η εντολέας του δεν επιδιώκει την αποφυγή του φορολογικού ελέγχου στην Ελλάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/06/2022