Οικονομία

«Πράσινο φως» από Eurogroup για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία

16.06.2022 | 20:43 Eνσωμάτωση

«Πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία άναψε και επίσημα το Eurogroup, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως στις 20 Αυγούστου κλείνει μια περίοδος προκλήσεων που ξεκίνησε το 2010.

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση μιας ακόμα δόσης ύψους 748 εκατ. ευρώ, μέρος των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με βάση και τα συμπεράσματα της 14ης έκθεσης αξιολόγησης της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Για «ιστορική απόφαση» που κλείνει ένα 12ετη επώδυνο κύκλο, μιλά η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι «η οικονομία μας απελευθερώνεται» και να προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «ανοίγει μία νέα εποχή αυτόνομων επιλογών για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών της».

«Βγαίνουμε από την ενισχυμένη εποπτεία. Πέφτουν τίτλοι τέλους στην εποχή της κρίσης, ύστερα από 12 χρόνια», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές. Τονίζουν επίσης ότι, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup, «αποκαθίστανται συνθήκες κανονικότητας στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2010».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/06/2022