Πολιτική

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση

16.06.2022 | 20:39 Eνσωμάτωση

Στις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει το νέο ΕΣΠΑ στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ στην Καλαμάτα μίλησε για ένα πρόγραμμα που υπερβαίνει τα 26 δισεκατομμύρια και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία αγγίζει τα 80 δισ. ευρώ.

«Μια πηγή αναπτυξιακών κεφαλαίων η οποία ουσιαστικά δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολεμική Ελλάδα. Είναι και μια ένδειξη ότι η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Δεν είμαστε ουραγοί των εξελίξεων. Δεν μας αξίζει αυτή η θέση. Έχουμε τη δυνατότητα από ουραγοί να γίνουμε πρωταγωνιστές» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της Καλαμάτας και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, αλλά και τουρίστες.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη.

Στη βόρεια Εύβοια περιόδευσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κοροϊδία και τα επικοινωνιακά σόου έχουν και ένα όριο. Και αυτό το όριο εδώ έχει ξεπεραστεί. Και αυτό σύντομα θα το κατανοήσει ο κ. Μητσοτάκης με τρόπο ηχηρό και δημοκρατικό όποτε και αν αποφασίσει να στήσει κάλπες για να δραπετεύσει από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο, τον δασάρχη και φορείς της περιοχής. «Αυτό που συμβαίνει με τη βόρεια Εύβοια είναι ενδεικτικό της ανικανότητας της πολιτείας και του κράτους να επουλώσει πληγές» συμπλήρωσε.

Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος περιόδευσε στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

«Λέω καθαρά. Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Και απαντά η ΝΔ “όχι οι πρώτες εκλογές είναι βατήρας, δυόμιση μήνες αστάθεια”! Άρα ποιος προσφέρει αστάθεια; Εγώ ή η ΝΔ;» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/06/2022