Κόσμος

Όταν ο Τζο Μπάιντεν συστήθηκε ως… Μπαϊντενόπουλος

17.05.2022 | 16:32 Eνσωμάτωση

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν μπήκαν μετά μουσικής στην αίθουσα του Λευκού Οίκου όπου παραχωρήθηκαν οι ομιλίες των δύο ανδρών.

Ακολουθούσε το ζευγάρι Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη.

Τόσο η Τζιλ όσο και ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στον ελληνικό λαό, την ομογένεια και το ζεύγος Μητσοτάκη, με τον αμερικανό πρόεδρο να συστήνεται ως Μπαϊντενόπουλος.

«Θα ήθελα να αστειευτώ με το ότι είμαι γνωστός σαν Τζο Μπαϊντενόπουλος στην ελληνική κοινότητα στο Ντέλαγουερ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να του προτείνει ένα… λίγο διαφορετικό όνομα.

«Σας λένε «Μπαϊντενόπουλο» για κάποιο λόγο. Αν και εγώ πρότεινα να σας λένε «Μπαϊντενάκη». Θα είχε ομοιοκαταληξία».

Τα βλέμματα τράβηξαν οι ενδυματολογικές προτιμήσεις όχι μόνο των 2 κυριών αλλά και του Τζο Μπαιντεν, ο οποίος επέλεξε να φορέσει μια γραβάτα με ελληνικές σημαίες.

Ένα φλοραρ φόρεμα που θύμιζε άλλες δεκαετίες και γόβες σε έντονο φούξια χρώμα ήταν οι επιλογές της πρώτης κυρίας, η οποία αν και δυσκολεύτηκε λίγο να προφέρει το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ένα μίνιμαλ σύνολο επέλεξε να φορέσει η Μαρέβα Μητσοτάκη. Ωστόσο το εντυπωσιακό κόσμημα που συνόδευσε την εμφάνισή της έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ο Λευκός Οίκος μύρισε… Ελλάδα

Στην είσοδο της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου τους καλεσμένους υποδεχόταν μια μπάντα που έπαιζε ελληνικά τραγούδια.

Κάποιοι από τους ομογενείς μάλιστα μεράκλωσαν.

Στους ρυθμούς του «Νινανάι γιάβρουμ» έσυραν τον χορό η Ελένη Κουναλάκη, αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια μαζί με τον Μάικ Μανάτος, επιχειρηματίας, και ένας από τους ισχυρότερους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, και η ομογενής Κέλι Βλαχάκις Χανκς.

Όσο για τα εδέσματα του δείπνου και αυτά μύριζαν Ελλάδα. Οι καλεσμένοι γεύτηκαν σπανακόπιτα, ντάκο για να τιμηθεί και η κρητική καταγωγή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μενού περιελάμβανε παϊδάκια, ψάρι αλλά και παραδοσιακά ελληνικά φτιαγμένο μπακαλιάρο ενώ για επιδόρπιο οι παρευρισκόμενοι στον λευκό οίκο γεύτηκαν μπακλαβά.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/05/2022