Ελλάδα

Ασκητής για Πάτρα: Να προβληματιστούμε & να δούμε τι γονείς είμαστε

17.05.2022 | 17:26 Eνσωμάτωση

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στο θρίλερ θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Θάνος Ασκητής, δρ. Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, σημείωσε πως από την υπόθεση αυτήν θα πρέπει να προβληματιστούν οι γονείς και να δουν την σχέση που έχουν με τα παιδιά τους.

«Όλοι να προβληματιστούμε όταν γίνουμε γονείς. Να δούμε τι γονείς είμαστε, όχι μέσω της εξάρτησης αλλά της συναισθηματικής φροντίδας. Όσοι κάνουν οικογένεια και αποκτούν παιδιά πρέπει να μην τα χρησιμοποιούν πίσω από την ανάγκη των συναισθηματικών αναγκών τους, είτε αλληλεξάρτησης που η ψυχική δομή των ανθρώπων αυτών με αστάθεια, εκφράζει».

Και συμπληρώνει:

«Βρισκόμαστε σε ένα δολοφονικό φάσμα τριών ζωών που αφαιρέθηκαν αλλά από την άλλη βλέπουμε και μια οικογένεια που έχει σημαντικά προβλήματα στο να διαχειριστεί το σπίτι της, τα παιδιά της και κυρίως ο καθένας τον εαυτό του. Η διαταραχή των ανθρώπων αυτών φαίνεται να είναι έκδηλη μπροστά στην παρορμητική συναισθηματική στέρηση, στην εξαντλητική ψυχολογία και στο βάθος των μηνυμάτων που ο ένας θέλει να εκπέμψει στον άλλον μέσω των παιδιών».

Ο κ. Ασκητής τονίζει πως η σχέση μεταξύ του ζευγαριού είναι πολύ σημαντική.

«Όταν γίνουμε γονείς πρέπει να δίνουμε τη ζωή μας στην σχέση μας. Το πρώτο κεφάλαιο είναι εγώ και συ, και ύστερα γονείς».

Ο μεγάλος προβληματισμός στην σχέση Μάνου – Ρούλας «είναι η στέρηση των παιδιών ως τιμωρητική προβολή. Αν είναι έτσι τα πράγματα, μιλάμε για μια απόλυτη ασυνεννοησία, για μια διαταραχή συναισθηματικής επικοινωνίας και έλλειψη ενσυναίσθησης».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/05/2022