Ελλάδα

Πάτρα: Το σκοτεινό μυστικό & οι νέες καταγγελίες για την σπιτονοικοκυρά

17.05.2022 | 17:34 Eνσωμάτωση

Από τον αναστεναγμό και τα χαμόγελα ειρωνείας μπροστά στις κάμερες στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη όταν εμφανίζονταν μαζί, στις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη ακριβώς πριν από έναν μήνα στην Αγγελική Νικολούλη αι την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», και από εκεί στις τελευταίες αποκαλύψεις για τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς που ήρθαν να δώσουν νέες διαστάσεις στην υπόθεση.

Το ηχητικό ντοκουμέντο για την αγορά της μηχανής με χρήματα της 69χρονης, έρχεται να πλαισιώσει ακόμα ένας διάλογος που γεννά ερωτήματα.

Μηνύματα γεμάτα υπονοούμενα που ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, με τους στενούς συγγενείς και τους δικηγόρους της σπιτονοικοκυράς να ζητούν να χυθεί άπλετο φως στα σκοτεινά μονοπάτια της υπόθεσης.

Στο νέο μήνυμα που αποκαλύπτει ο Πέτρος Κουσουλός, οι γονείς των παιδιών επικοινωνούν σε τεταμένο κλίμα μετά τον θάνατο της Μαλένας το 2019.

Κάποια στιγμή ο Μάνος Δασκαλάκης στέλνει στην 33χρονη μια φωτογραφία από το σπίτι της σπιτονοικοκυράς.

Ρούλα: Εσένα μπλόκαρα. Δεν έσβησα τίποτα και εσύ λέγε για μένα μήπως και το πιστέψεις κάποια στιγμή. Σε αφήνω δύο μέρες να μαζέψεις τα πάντα, μη με ξαναενοχλήσεις. Τα κλειδιά είναι στον Κώστα

Μάνος: Μην ξαναστέλνεις λοιπόν

Ρούλα: Τι είναι αυτό; (Ρωτάει για μία φωτογραφία που της έστειλε)

Μάνος: Το σπιτάκι της Κούτρα. Γι’ αυτό μην ξαναστείλεις

Και τότε η 33χρονη Ρούλα απαντά με ένα εξίσου μυστηριώδη τρόπο, στην φωτογραφία που της έχει στείλει ο εν διαστάσει σύζυγός της.

Ρούλα: Δεν καταλαβαίνω. Τι προσπαθείς να με κάνεις, να νιώθω άσχημα; Σε παρακαλώ πολύ σταμάτα. Ό,τι είπες, είπες. Μπορεί να μη με πιστεύεις, αλλά η πορεία θα το δείξει

Τα μηνύματα για το σπίτι της σπιτονοικοκυράς ήρθαν στο φως λίγες ώρες μετά το ηχητικό ντοκουμέντο της εκπομπής «T Live» με την Τατιάνα Στεφανίδου, μέσα από το οποίο οι γονείς των παιδιών παραδέχονταν, πως τα χρήματα για την αγορά της μηχανής, προέρχονταν από τους λογαριασμούς της σπιτονοικοκυράς.

Το θέμα με τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς αρχίζει ουσιαστικά το 2017. Στις 24 Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς, μπαίνουν οι υπογραφές στο πληρεξούσιο και ο Μάνος Δασκαλάκης ορίζεται από την ίδια διαχειριστής των οικονομικών της, διότι τα προβλήματα υγείας δεν της επέτρεπαν μετακινήσεις.

Μεσολαβούν 3 χρόνια και 7 μήνες, ώσπου η σπιτονοικοκυρά αφήνει την τελευταία της πνοή στην Πάτρα, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020.
Μόλις τρεις μέρες μετά, ο Μάνος Δασκαλάκης μπαίνει στο διαμέρισμά της για να κάνει πρόβα σε τραγούδια του.

Εκείνη την περίοδο, προκαλεί αίσθηση στη γειτονιά η προσπάθεια της 33χρονης να πουλήσει καρέκλες και έπιπλα που υπήρχαν στο σπίτι, χωρίς να έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους κληρονόμους..

Δυο μήνες μετά τον θάνατο της 69χρονης, στις 6 Νοεμβρίου του 2020, ο Μάνος Δασκαλάκης κάνει γνωστό με ανάρτησή του, στο διαδίκτυο πως αγόρασε μια μηχανή που όπως φαίνεται ήθελε από καιρό, μια μηχανή για την οποία αργότερα θα πει και ο ίδιος πως δεν χρειάστηκε να ξοδέψει δικά του χρήματα.

Μετά τον θάνατο της Ίριδας στις 21 Μαρτίου του 2021 αρχίζει ένας νέο κύκλος εντάσεων ανάμεσα στους γονείς της Τζωρτζίνας, που τότε ήταν το μόνο από τα 3 παιδιά τους, που είχε μείνει ζωντανό.

Στις 5 Απριλίου με τους καυγάδες να συνεχίζονται συνομιλούν στο τηλέφωνο, με την 33χρονη να υπενθυμίζει στον Μάνο Δασκαλάκη κάτι που η ίδια δεν είχε ξεχάσει.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους στενούς συγγενείς της σπιτονοικοκυράς, ζητούν να προχωρήσει η έρευνα για να διαπιστωθεί πόσα χρήματα έκαναν φτερά, χωρίς οι γονείς των παιδιών να έχουν σχετική άδεια.

Όλα αυτά την ώρα που μια σειρά από συγγενείς της 69χρονης ζητούν να γίνει και ιατροδικαστική έρευνα για τον θάνατο της γυναίκας.

Τόσο η 33χρονη όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης έχουν επαναλάβει κατ’ επανάληψη πως οι ίδιοι δεν έχουν την παραμικρή εμπλοκή στον θάνατο της γυναίκας.

Όπως φαίνεται πάντως για την αστυνομία το θέμα με την σπιτονοικοκυρά παραμένει πάντα ανοιχτό και το κάθε στοιχείο αξιολογείται με προσοχή.

Η διαχείριση των χρημάτων της σπιτονοικοκυράς

Χαρακτηριστικές είναι οι κινήσεις του λογαριασμού της σπιτονοικοκυράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάστημα Φεβρουαρίου ’17 – Σεπτεμβρίου ’20 που ο Μάνος Δασκαλάκης είχε πληρεξούσιο, έγινα συνολικές αναλήψεις 55.000 €.

Ο μέσος όρος των μηνιαίων αναλήψεων ήταν 1.279€/ μήνα, με τα 400 – 450€/ μήνα να φτάνουν στην σπιτονοικοκυρά. Τα υπόλοιπα τα διαχειριζόταν το ζεύγος Δασκαλάκη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/05/2022