Πολιτική

Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Ξεκάθαρο μήνυμα αυτοδυναμίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

07.05.2022 | 20:29 Eνσωμάτωση

Άρωμα εκλογών δίνουν στην πολιτική αντιπαράθεση τα κομματικά συνέδρια από όλες τις παρατάξεις μέσα στον Μάιο, με τον πρωθυπουργό να επιμένει για κάλπες στο τέλος της 4ετίας.

Ξεκάθαρο μήνυμα αυτοδυναμίας έστειλε από το 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το εκλογικό δίλημμα θα είναι το ποια παράταξη θα δώσει στην χώρα  και τους πολίτες «Σταθερότητα,  Συνέχεια, και Συνέπεια».

«Να γιατί δυνατή Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Και να γιατί με περιχαρακωμένα τα άλλα κόμματα η νέα αυτοδύναμη Κυβέρνηση παύει να γίνεται παραταξιακός στόχος, προκύπτει πλέον ως αντικειμενική αναγκαιότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του δεν είναι δίπλα στους πολίτες αλλά δίπλα στα καρτέλ και την αισχροκέρδεια, τόνισε από το Κερατσίνι ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Μαΐου.

«Για αυτό και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς, αριστερούς πολίτες να ενισχύσουν τη δύναμη της ελπίδας, τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Και την άλλη Κυριακή να συμμετάσχουν ενεργά στις εσωκομματικές διεργασίες, να ψηφίσουν στέλνοντας μήνυμα πολιτικής αλλαγής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δε θα δώσουμε την ευκαιρία στην ακυβερνησία να κυβερνήσει» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Καλύπτουμε το κενό μιας Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που με την πολιτική της αδυναμία και τις θολές θέσεις της, πολλές φορές, ενεργεί ως ο καλύτερος χορηγός της κυβέρνησης» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Δεύτερη προειδοποίηση σε υπουργούς

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως και στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο, έκανε συστάσεις προς τους υπουργούς του.

«Η προσωπική μας στάση και συμπεριφορά αντανακλούν στην επιρροή της παράταξης γύρω μας. Εχθρός μας είναι ο κυβερνητισμός, η έπαρση και ο παραγοντισμός» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα έχει αποκτήσει ξανά την αυτοπεποίθηση της τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα απαντά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα σε όλες τις προκλήσεις.

Το 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή της νέας πολιτικής επιτροπής του κόμματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/05/2022