Κόσμος

Πατριάρχης Κύριλλος: Ο πάμπλουτος «Αρχιερέας του Καπνού» και υποστηρικτής του Πούτιν

07.05.2022 | 20:29 Eνσωμάτωση

Προσεύχεται ευλαβικά…Ευλογεί πιστούς και στρατεύματα…Ωστόσο πάνω από όλα, διαχειρίζεται με… «θεϊκό» τρόπο την τεράστια προσωπική του περιουσία.

Ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, φαίνεται πως φρόντιζε – σύμφωνα με τη γαλλική Liberation – να επενδύει στη ρωσική καπνοβιομηχανία φτάνοντας στο σημείο κάποιοι να τον αποκαλούν «Αρχιερέα του Καπνού».

Ο πνευματικός ηγέτης εκατομμυρίων Ρώσων ορθοδόξων κρύβει επιμελώς κάτω από τα χρυσοποίκιλτα άμφιά του αμύθητα ποσά όχι μόνο για αρχιερέα αλλά ακόμα και για ένα επιτυχημένο επιχειρηματία.

Το 2006 το περιοδικό Forbes υπολόγιζε την περιουσία του σε 4 δισ. δολάρια, ενώ η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta ανέβαζε αυτό το ποσό στα 8 δισεκατομμύρια.

Σε αντίθεση με την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου για την οποία προσεύχεται η ορθόδοξη εκκλησία ο Κύριλλος, φρόντισε πριν από λίγα 24ωρα να καθαγιάσει τον πόλεμο του Πούτιν, κάνοντας λόγο για νόμιμη άμυνα.

«Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε κανέναν. Η Ρωσία δεν επιτέθηκε ποτέ σε κάποιον. Είναι εκπληκτικό που μια τόσο μεγάλη και πανίσχυρη χώρα δεν επιτέθηκε σε κανένα, παρά μόνο υπερασπίζεται τα σύνορά της. Ο Θεός ευλόγησε τη χώρα μας να είναι έτσι έως το τέλος του αιώνος – κραταιά, ισχυρή και την ίδια στιγμή, αγαπημένη από τον Θεό» είχε δηλώσει.

Λάτρης των ακριβών ρολογιών εντοπίστηκε το 2012 να φοράει ένα ρολόι Μπρεγκέτ αξίας 30.000 δολαρίων, την κατοχή του οποίου δικαιολόγησε λέγοντας πως είναι δώρο που ποτέ δεν φορούσε.

Ωστόσο όταν τον φωτογράφισαν να το φορά κατά τη διάρκεια μιας ακολουθίας είπε πως πρόκειται για φωτομοντάζ. Κάτι που η ρωσική προπαγάνδα επιχείρησε να κάνει όταν εξαφάνισε ένα επίσης ακριβό ρολόι από το χέρι του, ξεχνώντας ωστόσο να σβήσει και την αντανάκλαση στο τραπέζι.

Μέλος της τριάδας που κυβερνά τη Ρωσία, μαζί με τον Πούτιν και τον υπουργό Άμυνας, Σοϊγκού οδηγούν τη χώρα τους με γνώμονα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, σε δυσάρεστους προορισμούς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/05/2022