Κόσμος

Καρίν Ζαν Πιέρ: Η πρώτη μαύρη και ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

07.05.2022 | 20:38 Eνσωμάτωση

Τα φώτα τραβάει ήδη επάνω της η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, καθώς με την παρουσία της καταργεί όλα τα στερεότυπα. Η 44χρονη Καρίν Ζαν Πιερ, που αναλαμβάνει το αξίωμά της στα τέλη του μήνα, είναι κόρη μεταναστών από τη Μαρτινίκα και ζευγάρι με γυναίκα γνωστή δημοσιογράφο του CNN - έχουν υιοθετήσει μάλιστα και ένα κοριτσάκι...

Η Τζεν Ψάκι υποδέχεται συγκινημένη τη διάδοχο της στο αξίωμα του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

«Φαίνεται πως θα είναι μία συναρπαστική μέρα σήμερα. Πριν προχωρήσω στην ενημέρωσή σας, θέλω να ξεκινήσω..Θα κλάψω..Ούφ! Θέλω να μιλήσω για την Καρίν.Πρέπει να έρθεις εδώ. Θέλω να εκμεταλλευθώ την ευκαιρία για να γιορτάσω και να συγχαρώ τη φίλη, τη συνάδελφο, την συνέταιρο μου στην αλήθεια, Κάριν Ζαν Πιερ, την επόμενη εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου» δήλωσε η Τζεν Ψάκι.

Η Καρίν Ζαν Πιέρ αναλαμβάνει καθήκοντα στο τέλος του μήνα και σπάει ήδη τρία στερεότυπα.

«Πρώτα από όλα, θα είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα, που ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και θα υπηρετήσει αυτό το αξίωμα..» είπε χαρακτηριστικά η Ψάκι.

Με την σύντροφό της, δημοφιλή δημοσιογράφο του CNN, Σουζάν Μαλβό, έχουν υιοθετήσει ένα κοριτσάκι.

Η Καρίν Ζαν-Πιερ, υπήρξε στενή συνεργάτιδα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι για τόσους πολλούς ανθρώπους ,τόσο διαφορετικές κοινότητες που στέκομαι στους ώμους τους καθόλη τη διάρκεια της καριέρας μου» δήλωσε η Ζαν-Πιερ.

Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στο Φορτ ντε Φρανς της Μαρτινίκα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία πέντε ετών.

Είναι απόφοιτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης κι έλαβε το μεταπτυχιακό της από το τμήμα Διεθνών και Δημόσιων Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/05/2022