Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου & ΚΕ από τη βάση

17.04.2022 | 20:36 Eνσωμάτωση

Σαφή εντολή για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα ενεργών μελών χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση του 3ου Συνεδρίου και μάλιστα με το συντριπτικό ποσοστό του 73% για την απευθείας εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση του κόμματος στις 15 Μαΐου.

«Η εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματός μας, στις 15 του Μάη, να γίνει μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας αλλά και η αρχή της αντίστροφής μέτρησης για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα είναι μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και τελειώνει ο εφιάλτης».

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της «Ομπρέλας», σημειώνοντας ότι δεν περισσεύει κανείς στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αλλαγή και τη συγκρότηση της προοδευτικής κυβέρνησης.

«Θα τα κλαδέψουμε τα κλεφτόδεντρά σας, για να δώσουμε ανάσα και στήριγμα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Και δεν είναι αυτό παροχολογία είναι υποχρέωση να δώσουμε ασπίδα στους φτωχούς».

«Ο αποκρουστικός σε πολιτικό περιεχόμενο και ξεπερασμένος από τις παγκόσμιες εξελίξεις σημερινός λόγος του κ. Τσίπρα είναι η τρανότερη απόδειξη ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην πατρίδα και την κοινωνία», ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Τσίπρας προεξόφλησε σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν τις προκηρύσσει και εξαντλεί, όπως είπε, τις πιθανότητες για μια αξιοπρεπή ήττα.

«Γι’ αυτό ζητάμε και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να ανοίξουν τα χαρτιά τους πάνω στις 5 δεσμεύσεις τουλάχιστον να επιδιώξουν να μη γίνουν δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης και να δεσμευτούν ότι θα ζητήσουν καθαρά εκλογές».

«Από εμάς πρωθυπουργική καρέκλα δεν θα δει ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης, να το πούμε ξεκάθαρα να μην περιμένουν τίποτα», είπε, από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Τσίπρας με την ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου Συνεδρίου σημείωσε ότι ξεκινά και η καμπάνια για τη μαζικοποίηση και την εγγραφή νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και της κάλπης του Μαΐου για την εκλογή του προέδρου του κόμματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/04/2022