Ελλάδα

Αποκωδικοποιώντας τα λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Η 33χρονη δεν έχει δείξει ίχνος συναισθημάτων»

17.04.2022 | 20:18 Eνσωμάτωση

Τα όσα προδίδουν τα λόγια και η στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου ερμήνευσε η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου.

Η κ. Αθανασίου δήλωσε στο MEGA πως η υπόθεση της Πάτρας έχει συγκλονίσει ολόκληρη την κοινωνία. «Βιώνουμε όλοι ένα τεράστιο θρήνο και θυμώνουμε βλέποντας την οικογένεια να μην εκφράζει αυτό το πένθος», είπε.

«Συναντούμε ένα σύνολο χαρακτηριστικών που αφορούν την ανικανότητα συναισθηματικής επένδυσης. Δεν υπάρχει πουθενά ίχνος συναισθηματικής επένδυσης, σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένα διογκωμένο εγώ που δεν αφήνει περιθώρια ενοχής και μεταμέλειας. Υπάρχει ένα είδκος μεγαλομανιακής έπαρσης. Το άτομο θεωρεί ότι μπορεί να ασκεί έλεγχο παντού και να πετύχεδι τους σκοπούς του μέχρι την τελευταία στιγμή. Ακόμα και όταν βρίσκει έναν όχλο απέναντί του θα συνεχίσει στις περισσότερες περιπτώσεις στο στόχο του μέχρι να μπει στην τελική ευθεία και να κόψει το νήμα», δήλωσε.

Η κ. Αθανασίου τόνισε πως η περίπτωση της 33χρονης φαίνεται να μην αφορά περίπτωση βαριάς ψυχοπαθολογίας κατά την οποία δεν υπάρχει καταλογισμός. Αντίθετα, «όταν βλέπουμε μεθόδευση, μία ανάγκη του ατόμου να φτιάχνει ολόκληρη τελετουργία που υπάρχει παρέμβαση λογικής πριν την πράξη και είναι σε θέση να αξιολογήσει ότι η πράξη είναι εγκληματική, εκεί μιλάμε για καταλογισμό», εξήγησε.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις συναντούμε επιμονή του ατόμου να πετύχει τον σκοπό του και οτιδήποτε κάνει το κάνει προς όφελός του. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε γίνει θα γίνει για να ικανοποιηθεί ο στόχος, ο έλεγχος της εικόνας του εαυτού», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/04/2022