Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το νοσοκομείο Παπανικολάου – Νεκρός 79χρονος ασθενής

06.04.2022 | 16:21 Eνσωμάτωση

Συγκλονίζουν οι αδιανόητες εικόνες από την κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου που ένας άνδρας πέθανε.

Στις αποκλειστικές εικόνες του newsit.gr και στα πλάνα φαίνονται τα πάντα κατεστραμμένα στην κλινική covid του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου δυστυχώς υπήρξε και η ανθρώπινη απώλεια με τον απανθρακωμένο ασθενή.

«Ήταν ένας ασθενής που έπαιρνε μεγάλη παροχή οξυγόνου και η έκρηξη εξαέρωσε τον ασθενή» δήλωσε ο διευθυντής της πνευμονολογικής πτέρυγας της κλινικής, Σταύρος Τρύφων.

«Τα πρώτα στοιχεία είναι πως μέσα στο δωμάτιο μεγάλο πυροθερτμικό φορτίο» ανέφερε ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Μάριος Αποστολίδης.

Συγκλονιστική η περιγραφή του ήρωα γιατρού που μπήκε στη φωτιά με κίνδυνο της ζωής του

Η συγκλονιστική περιγραφή του πρώτου ανθρώπου που έφτασε στο σημείο αδιανόητη στις εννέα παρά δέκα.

«Στις 08:50 με φωνάζει η νοσηλεύτρια και η επιμελήτρια ότι ένας ασθενής βρίσκεται στην πόρτα και καίγεται. Ανοίγω την πόρτα και τον βλέπω να καίγεται. Παίρνω τον πυροσβεστήρα και τον τραβάω έξω. Ο ασθενής είπε ότι άκουσε ένα «μπαμ», γυρίζω μέσα και βλέπω φωτιά στον τοίχο και ένας άλλος ασθενής να καίγεται στο πρόσωπο και τους ώμους. Με τον δεύτερο πυροσβεστήρα προσπαθώ να σβήσω την φωτιά αλλά η παροχή του οξυγόνου τροφοδοτεί την φωτιά περισσότερο» εξήγησε ο πνευμονολόγος.

Τα δραματικά λεπτά της πυρκαγιάς όπως τα έζησα: «Γέμισε μαύρο καπνό ο διάδρομος – η συσκότιση έφερε πανικό»

Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς η πτέρυγα εκκενώθηκε από ασθενείς και προσωπικό, όχι μόνο από την κλινική covid αλλά και από διπλανές που είχε επεκταθεί ο Σταύρος Τρύφων εξιστορεί τα δραματικά λεπτά.

«Σβήνει η φωτιά αλλα υπάρχει απίστευτος μαύρος καπνός. Γεμίζει η κλινική. Η επιμελήτρια έχει πάρει την διοίκηση και η ειδικευόμενη την πυροσβεστική, όλα αυτά σε 4 λεπτά. Η τεχνική υπηρεσία κλείνει το οξυγόνου και το ρεύμα. Η συσκότιση έφερε πανικό» αναφέρει ο κ. Τρύφων.

Πώς βρήκε ο πρώτος πυροσβέστης τους εγκλωβισμένους

Συνολικά 22 ασθενείς απεγκλωβίστηκαν από την κλινική covid και 13 από άλλες. Από τους συνολικά 35 ασθενείς. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα αν δεν είχε καταφθάσει η πυροσβεστική.

«Η πυροσβεστική ήρθε 15 με 17 λεπτά, τους εξηγούμε από πού να προσεγγίσουν, τους είπαμε να πάνε από τους ασθενείς έναν πυροσβέστη καθοδηγώ με πο κινητό μου για να μας βρει και μας έβγαλε αλυσίδα όλους έξω , πήρα μία μάσκα και μπήκαμε στους θαλάμους που ήταν ληθαργικοί οι ασθενείς και βγάλαμε τους ασθενείς» δήλωσε ο κ. Τρύφων.

Πανικός και ταραχή στο νοσοκομείο Παπανικολάου – Μεταφέρθηκαν άμεσα οι εγκαυματίες

Η πυροσβεστική έσπευσε άμεσα με 30 πυροσβέστες και 11 οχήματα, πυροσβέστες εντόπισαν στον δεύτερο όροφο και τον νεκρό παράλληλα έβγαλαν και 4 άτομα με εγκαύματα, και έναν τραυματία με πολλαπλά τραύματα, που είναι διασωληνωμένος στη μονάδα εγκαυμάτων.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες έκλεισαν και πάλι τα εξωτερικά ιατρεία καθώς μεταφέρθηκαν εκεί οι όσοι ήταν στην κλινική του κόβιντ.
Παράλληλα το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο τέθηκε σε επιφυλακή για να δεχθεί ασθενείς, ενώ στο σημείο πήγαν εκτάκτως ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης η Μίνα Γκάγκα και ο Σταύρος Καλαφάτης για να βρεθεί λύση για τους ασθενείς που τώρα είναι στα εξωτερικά ιατρεία.

Ο πνευμονολόγος, Σταύρος Τρύφων μίλησε αποκλειστικά στον Νίκο Ευαγγελάτο και τόνισε πως δεν υπήρξε έκρηξη στο σύστημα καθώς οι παροχές και οι πιέσεις ήταν οι σωστές και πρόσθεσε επίσης πως δεν υπήρξε απώλεια οξυγόνου.

«Το οξυγόνο που διοχετεύουμε στους ασθενείς  το παίρνουν με κλειστό σύστημα για να μην υπάρξει διασπορά της νόσου. Απλώς εάν πάρει φωτιά η παροχή, αμέσως παίρνουν και οι άλλες τρεις που υπάρχουν μέσα στον θάλαμο. Ο ασθενής που χάσαμε πήρε τη φωτιά μέσα από το σύστημα,με αποτέλεσμα να μην καταλάβει τίποτα, εξαϋλώθηκε σε δευτερόλεπτα» ανέφερε ο κ. Τρύφων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/04/2022