Ελλάδα

Πάτρα: Τα δύο πρόσωπα της 33χρονης κατηγορούμενης – Η στρατηγική για τους γιατρούς των άτυχων παιδιών της

06.04.2022 | 18:18 Eνσωμάτωση

Από τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου μετά τον θάνατο της Μαλένας το 2019 και την σφοδρή κριτική στους γιατρούς που χειρίστηκαν την υπόθεση του παιδιού της, στις αιχμές που άφηνε σε συνομιλίες της, με την Αγγελική Νικολούλη, λίγες μόνο μέρες πριν συλληφθεί και από εκεί στην πλήρη αμφισβήτηση των στοιχείων για τη χορήγηση της κεταμίνης.

Όπως παρατηρούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, η 33χρονη κατηγορούμενη πια για αυτό που χαρακτηρίζεται «έγκλημα του αιώνα», είχε τη δική της τακτική όσον αφορά τους γιατρούς. Από το 2019 όταν έχασε τη Μαλένα μέχρι και χθες που προσπαθούσε να πείσει για να μην προφυλακιστεί.

Δημόσια σε όλες τις περιπτώσεις είχε μόνο καλά λόγια να πει. Για εκείνους που όπως έλεγε έκαναν τα πάντα για να σώσουν τη Μαλένα αλλά δεν τα κατάφεραν, μέχρι τους γιατρούς που μετά από προσπάθειες 50 λεπτών επανέφεραν την Τζωρτζίνα

Όμως πίσω από τις κάμερες δεν ήταν έτσι. Πιθανότατα ήθελε όπως τονίζουν πλέον αστυνομικοί, να έχει ένα έτοιμο πλάνο σε περίπτωση ανάγκης. Σε ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε η εκπομπή Φως στο Τούνελ, την ακούμε σε ιδιωτική της συνομιλία, να λέει μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όλα ξεκινούν στις 14 Απριλίου του 2019. Μετά τον θάνατο της Μαλένας και ενώ σε συνέντευξή της ευχαριστεί τους γιατρούς, στη μήνυση που καταθέτει κάνει λόγο για μια ανεύθυνη στάση που καλούσε να διερευνηθεί. Όπως έλεγε μάλιστα, σε αντίθεση με τον σύζυγό της, την πιο κρίσιμη στιγμή όταν η κόρη της, είχε ήδη χάσει τη μάχη, δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν.

Η 33χρονη επιχειρούσε όπως διαπιστώνουν οι αστυνομικοί να χτίσει με προσοχή, αυτό που επιχείρησε να αναπτύξει στα δικαστήρια.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, επαναλαμβάνεται η ίδια συνταγή. Μπροστά στις κάμερες μόνο καλά λόγια και ευχαριστίες για τους γιατρούς και πίσω αυτές, αιχμές κι περιγραφές που έβαζαν σε σκέψεις.

Αυτές οι αντιφάσεις είχαν προκαλέσει έκπληξη και ερωτήματα σε στενούς συγγενείς της. Με ορισμένους να αναρωτιούνται γιατί αυτά που έλεγε σε εκείνους δεν τα έλεγε και δημόσια.

Η στρατηγική των στοχευμένων επιθέσεων σε γιατρούς αναπτύχθηκε με προσοχή μέσα σε 3 χρόνια. Με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν όμως για τον θάνατο της Τζωρτζίνας να δείχνουν πως αυτή δεν ήταν αρκετή για να αποφύγει η 33χρονη τον Κορυδαλλό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/04/2022