Υγεία

Στη σκιά της Όμικρον η έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική

27.12.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Πάνω από 200% είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα, ενώ δραματική είναι η εικόνα στις νέες ηλικίες.

Η Όμικρον κρύβεται πίσω από την έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική. Την προηγούμενη εβδομάδα 16.708 Αθηναίοι εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό με το κέντρο της πρωτεύουσας να βράζει. Η αύξηση ξεπέρασε το 200%.

Νέοι τα μισά κρούσματα

Τα στοιχεία του εοδυ για τα κρούσματα των Χριστουγέννων σοκάρουν. Τα μισά και πλέον εντοπίστηκαν σε νέους 18 έως 39 ετών, ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 39-59, ενώ το 20% των κρουσμάτων εντοπίστηκε σε παιδιά. Μόλις το 6% των μολύνσεων αφορά σε ηλικιωμένους.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι κυρίως οι νέοι δεν πρέπει να αγνοούν το παραμικρό σύμπτωμα, καθώς πίσω από τα κοινά συμπτώματα κρυολογήματος πιθανόν να κρύβεται η Όμικρον

Αφόρητη παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τόνισε στο MEGA ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, με τα όρια να έχουν ξεπεραστεί και την πλειοψηφία των νέων εισαγωγών να αφορά πολίτες ανεμβολίαστους.

Συναγερμός για τις ανεμβολίαστες έγκυες

Το 2021 μολύνθηκαν συνολικά 2.898 έγκυες και λεχωίδες γυναίκες με κορωνοϊό SARS-CoV-2, εκ των οποίων 2.675 ανεμβολίαστες. Από αυτές νοσηλεύτηκαν 229 , εκ των οποίων οι 36 σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ πέντε κατέληξαν.

Ένα χρόνο μετά τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα οι ειδικοί τονίζουν ότι τα εμβόλια είναι η μόνο ασπίδα προστασίας έναντι του ιου, ενώ η τρίτη δόση θωρακίζει και από την παραλλαγή Όμικρον.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/12/2021