Ελλάδα

Τελευταίες κρατήσεις και αγωνία των επιχειρηματιών για το… ρεβεγιόν στο σπίτι

27.12.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

Αντίστροφη μέτρηση για τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, χωρίς μέτρα, με τους επιχειρηματίες της εστίασης να καταγράφουν τις τελευταίες κρατήσεις και από τη μια να αισιοδοξούν να κερδίσουν το στοίχημα των εορτών, από την άλλη να αγωνιούν μήπως ο κόσμος τελικά επιλέξει να κάνει ρεβεγιόν στο σπίτι.

Μπορεί οι επιχειρηματίες της εστίασης να προετοιμάζονται για τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο το μυαλό τους είναι στα νέα μέτρα που έρχονται από τις 3 Ιανουαρίου και τους δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας.

«Δημιουργεί ένα κλίμα φοβίας στους θαμώνες, επομένως πολλοί θα επιλέξουν να κάνουν ρεβεγιόν στο σπίτι τους για προστασία» ανέφερε ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Κουράσης.

«Είμαστε ανήσυχοι για την Πρωτοχρονιά και για όλο τον χειμώνα γιατί θα μας επηρεάσει. Αν χάσουμε και τον τζίρο της Πρωτοχρονιάς και της εορταστικής περιόδου θα απειληθεί η βιωσιμότητά μας. Έχουμε μειωμένα έσοδα και έχουν αυξηθεί τα λειτουργικά μας έξοδα» τόνισε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Μιχάλης Κολλιός.

«Ο κόσμος δεν θα έχει τη διάθεση να βγει αν θα πρέπει να γυρίσει νωρίς. Θα προτιμήσει να κάτσει σπίτι. Δε μπορεί να διασκεδάσει καθήμενος, θα έχουμε πάλι πτώση τζίρου» πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης μπαρ Νίκος Καρυστινός.

Την ίδια ώρα, υπάρχει και ο… αθέμιτος ανταγωνισμός όπως λένε οι επιχειρηματίες, με τα τραπέζια και τις μεγάλες συγκεντρώσεις που γίνονται σε σπίτια από ανεμβολίαστους.

Αν και ο επιχειρηματικός κόσμος αντιλαμβάνεται απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης με την πανδημία, βιώνει την πιο δύσκολη καμπή στην ιστορία του, καθώς πολλά μαγαζιά φλερτάρουν ακόμα και με το λουκέτο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/12/2021