Ελλάδα

Θεματοφύλακες του Συντάγματος – Αστυνομική έρευνα για τη δράση τους – 8 προσαγωγές & 3 κατασχέσεις οχημάτων

16.12.2021 | 12:55 Eνσωμάτωση

Δεν έχει περάσει μια εβδομάδα από την «απαγωγή» και τον προπηλακισμό του γυμνασιάρχη στην Πιερία και η δράση των αντιεμβολιαστών και αρνητών «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» έχει μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας. Χθες έγινε μεγάλη επιχείρηση σε αυτοκίνητα που είχαν τα διακριτικά της ομάδας.

Έφοδος της αστυνομίας σε αγρόκτημα στην περιοχή Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε εχτές, στο πλαίσιο της έρευνας για τους αυτοαποκαλούμενους θεματοφύλακες του Συντάγματος, και σε εκτέλεση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές, και σε κατάσχεση τριών ΙΧ αυτοκινήτων που έφεραν τα διακριτικά της ομάδας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι προσαχθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους, ενώ για τα οχήματα αποφασίστηκε από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας η αφαίρεση των αδειών και των πινακίδων κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα διερευνώμενα αδικήματα της ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορούν στην εγκληματική οργάνωση και στην κακουργηματική οπλοκατοχή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/12/2021