Ελλάδα

Κορωπί – Ένοπλος αποπειράθηκε να κάνει ληστεία στα ΕΛΤΑ

09.12.2021 | 17:52 Eνσωμάτωση

Ένοπλος αποπειράθηκε το πρωί της Πέμπτης να ληστέψει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κορωπί.

Λίγο μετά τις επτά το πρωί η πίσω πόρτα των ΕΛΤΑ Κορωπίου ανοίγει και οι δύο υπάλληλοι ξεκλειδώνουν το ταχυδρομείο. Πίσω τους κατευθύνεται ένας 51χρονος άντρας, ο οποίος λίγο αργότερα τράπηκε σε φυγή.

Αφού περίμενε καρτερικά για ώρες, μόλις ανοίγει το ταχυδρομείο «μπουκάρει» και αυτός μαζί τους.

«Βλέπω έναν νεαρό να είναι εκεί στην γωνία, εκνευρισμένος βέβαια, φορούσε κουκούλα και ήρθε μετά μέσα μου ζήτησε καφέ λέω δεν κάνω καφέ πήγαινε δίπλα και πήγε δίπλα και την ξαναέστησε εκεί στη γωνία», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Υπό την κατοχή όπλου τις απείλησε να κάνουν ό,τι τους πει. Αφού τις έδεσε με δεματικά καλωδίων ζήτησε από τη μία υπάλληλο να του ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Όση ώρα
απασχολούσε τον δράστη, η δεύτερη υπάλληλος κατάφερε να λυθεί και να καλέσει την αστυνομία για βοήθεια.

Δύο περιπολικά και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ περικύκλωσαν το σημείο με τον 51χρονο να κρατάει υπό την ομηρία του τις δύο υπαλλήλους των ΕΛΤΑ. Όταν του ζήτησαν να τις αφήσει ελεύθερες εκείνος τράπηκε σε φυγή.

«Άμεσα σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα οι συνάδελφοί μου πήγαν στο σημείο. Ήταν τέσσερις συνάδελφοί μου με δύο μηχανές. Ασφάλισαν τον χώρο, βγήκε έξω, τον καταδίωξαν και χωρίς να «ανοίξει μύτη» κατάφεραν να τον συλλάβουν», ανέφερε ο Γενικός γραμματέας ομοσπονδίας ειδικών φρουρών ελληνικής αστυνομίας, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Βλέπω έναν αστυνομικό να τρέχει και λέω ότι κάτι έχει συμβεί και τον ακολούθησα εγώ από πίσω, σταμάτησε εκεί στο κτίριο που κρυβόταν ο ληστής, ήταν δύο περιπολικά αστυνομικοί οπλισμένοι και φώναζαν στον ληστή να βγει έξω. Είχε ένα κτίριο, δεν μένει  κάποιος και είχε μπει εκεί μέσα και κρυβόταν και ήταν οπλισμένος», δήλωσε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που εργάζονται στην περιοχή, το σημείο αυτό έχει γίνει στόχος επιτήδειων ληστών τον τελευταίο χρόνο. Ο 51χρονος άντρας που συνελήφθη φαίνεται να είναι γνωστός στις Αρχές καθώς αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο για υπόθεση ναρκωτικών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/12/2021