Ελλάδα

Αδριανούπολη – Ελεύθεροι ο Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφος του – Έρχονται στην Ελλάδα

09.12.2021 | 18:49 Eνσωμάτωση

Η περιπέτεια του Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του στην Αδριανούπολη, έλαβε τέλος. Αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο και επιστρέφουν στην Ελλάδα. Φτωχότεροι όμως κατά 3.500 ευρώ.

Θέμα ωρών είναι πλέον η επιστροφή του Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του, που είχαν συλληφθεί στην Ανδριανούπολη με την κατηγορία της παραβίασης στρατιωτικής ζώνης.

Το τουρκικό δικαστήριο τους επέβαλε διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα πληρωθεί νωρίς το πρωί και έτσι το ζευγάρι των Ελλήνων είναι ελεύθερο να επιστρέψει στη χώρα, καθώς από τον έλεγχο στα κινητά τους τηλέφωνα, δεν προέκυψε τίποτα το μεπτό.

Μάλιστα, τα τηλέφωνα επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

50.000 τουρκικές λίρες το πρόστιμο

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον καθένα ήταν 15.000 τουρκικές λίρες, ενώ χρεώθηκαν και τα δικαστικά έξοδα που ήταν 10.000 τουρκικές λίρες έκαστος.

Συνολικά 50.000 τουρκικές λίρες δηλαδή 3.500 ευρώ, καθώς στην Τουρκία και στο συγκεκριμένο αδίκημα, επιβάλλεται χρηματική ποινή.

Επειδή η απόφαση βγήκε αργά το μεσημέρι, οι εφορίες στην πόλη είχαν κλείσει και για το λόγο αυτόν το πρόστιμο θα πληρωθεί το πρωί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/12/2021