Κόσμος

Στη φυλακή το ζευγάρι για τον βασανισμό και τη δολοφονία του 6χρονου Άρθουρ

04.12.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Ένοχη για το φόνο του 6χρονου Βρετανού Άρθουρ Χιους κρίθηκε η Έμα Τάστιν, η οποία καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών.

Ο μικρός Άρθουρ δικαιώθηκε… Η μητριά του 6χρονου αγοριού καταδικάστηκε ισόβια. Στον πατέρα του, Τόμας που όχι απλά γνώριζε τον γολγοθά του παιδιού αλλά φέρεται και να συναινούσε του επιβλήθηκε κάθειρξη 21 ετών, για τα βασανιστήρια και τον ξυλοδαρμό, τη στιγμή που το παιδί εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Η 32χρονη Έμα, όχι απλά άφηνε νηστικό τον Άρθουρ, αλλά του έδινε φαγητό με υπερβολικά πολύ αλάτι, τον βασάνιζε και τελικά τον σκότωσε με βάναυσο τρόπο, καθώς τα τραύματά του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ισοδυναμούν με σύγκρουση υψηλής ταχύτητας.

Ακόμη, τους τελευταίους μήνες της ζωής του τον άφηναν μόνο του στο σπίτι πάνω από 14 ώρες την ημέρα.

Η Έμα αφού τον χτύπησε στο κεφάλι κάλεσε στην άμεση δράση και είπε πως ο Άρθουρ χτύπησε μόνος του. Όταν έφτασε η αστυνομία στο σπίτι της, έβαλε τα κλάματα, για να τους πείσει ότι το 6χρονο αγόρι της επιτέθηκε.

Το παιδί πέθανε την επόμενη μέρα, όταν τον αποσύνδεσαν, με τους γιατρούς να αποφασίζουν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα εξαιτίας των τραυμάτων που έφερε.

Ο Άρθουρ Χιουζ έφυγε από τη ζωή μετά τα μαρτύρια που βίωνε από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Το βίντεο – ντοκουμέντο είναι «γροθιά στο στομάχι» καθώς το μικρό αγόρι προσπαθεί να σηκώσει από το πάτωμα του σαλονιού, όπου τον ανάγκαζαν να κοιμάται, το κουβερτάκι του λίγες ώρες πριν πεθάνει.

Ενώ δυσκολεύεται να σταθεί στα πόδια του, λέει με τρεμάμενη φωνή: «Κανείς δεν με αγαπάει. Κανείς δεν με αγαπάει».

Η βιολογική μητέρα του Άρθουρ, Ολίβια βρίσκεται στη φυλακή επειδή σκότωσε τον σύντροφό της και είπε ότι ήταν απλώς ένα παιδί, δεν είχε κανέναν να μιλήσει κανέναν να ζητήσει βοήθεια.

Όσο για την τελευταία φορά που μίλησε στον Άρθουρ τον περιέγραψε ενθουσιασμένο, επειδή ήξερε ότι θα την έβλεπε σύντομα.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το λόγο που η πρόνοια δεν έδωσε βαρύτητα στις καταγγελίες που γίνονταν από το σχολείο για την σωματική και ψυχολογική ασφάλεια του παιδιού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/12/2021