Ελλάδα

Σε δίκη παραπέμπεται ο «αμετανόητος» Δημήτρης Λιγνάδης

04.12.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Έως την άνοιξη του '22 θα γίνει η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη για τέσσερις βιασμούς.

Η στιγμή που τα τέσσερα θύματα, τα οποία έχουν καταγγείλει ότι βιάστηκαν από το Δημήτρη Λιγνάδη, θα βρεθούν απέναντι του στη δικαστική αίθουσα πλησιάζει.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης με βούλευμα – καταπέλτη του δικαστικού συμβουλίου παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή που φέρεται να τέλεσε σε βάρος τριών ανηλίκων και ενός νεαρού άνδρα.

Ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο MEGA είπε ότι ο εντολέας του επιθυμεί τον άμεσο προσδιορισμό της δίκης.

«Εμείς έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε κατά αυτού του βουλεύματος, όμως αντί να προσφύγουμε κατά αυτού του βουλεύματος σε ανώτατο συμβούλιο, αντιθέτως θα κάνουμε αίτηση προτιμήσεως προσδιορισμού της δίκης» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν συνωμότησαν τα θύματα»

Ο προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως ηθοποιός και σκηνοθέτης, ισχυρίζεται ότι εξυφάνθηκε σε βάρος του μία σκευωρία.

«Μιλούσαν για ημερομηνίες και χρόνους που έγιναν οι βιασμοί που ο Λιγνάδης ήταν εκτός Ελλάδος, μιλούσαν για ημερομηνίες και χρόνους που έγινε ο βιασμός στην Επίδαυρο που ο Λιγνάδης είχε να πάει ένα χρόνο. Και όταν είδαν ότι τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα, καλούσε τον ίδιο η κυρία ανακριτής και τα διόρθωνε» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του.

Οι δικαστικές αρχές ωστόσο έχουν κρίνει πως προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η αλλαγή της ημερομηνίας του βιασμού του θύματος μπορεί να δικαιολογηθεί από το εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε.

«Δε ξυπνήσανε κάποιοι μάρτυρες, ο ένας στη Σουηδία όπως ελέγχει και ο άλλος δε ξέρω που για να σκεφτούν ένα σενάριο συνωμοσίας και να ρθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών και να καταθέσουν, συνωμοτώντας για τον οποιοδήποτε λόγο» πρόσθεσε ο δικηγόρος των θυμάτων Γιάννης Βλάχος.

Η έναρξη της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται το αργότερο έως την Άνοιξη του 2022.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/12/2021