Υγεία

Κορωνοϊός – Στο «μικροσκόπιο» δύο νέα ύποπτα κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον

04.12.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες για την μετάλλαξη «Όμικρον» που πλέον έφτασε και στην Ελλάδα. Άλλα δυο ύποπτα περιστατικά εντοπίστηκαν στην Αθήνα όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας.

Τα δυο νέα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» ήρθαν στην Ελλάδα μετά από ταξίδι στην Νότιο Αφρική και πριν απαγορευτεί η είσοδος στην χώρα. Εντοπίστηκαν μέσω μοριακού τεστ και δεν αντιμετώπιζαν σοβαρή λοίμωξη.

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού προβληματίζει τους επιστήμονες.

Μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε υγειονομικούς και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ – η συζήτηση ανοίγει για την επέκτασή του και σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού – όπως σημειώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

«Η κοινωνία είχε ανάγκη από ένα ξεκάθαρο μήνυμα και η κυβέρνηση απέδειξε πως είναι αποφασισμένη ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει. Θα ήταν προτιμότερο να το είχε πράξει πριν από δυο μήνες. Όμως ,αφού έγινε το πρώτο βήμα, είναι σημαντικό να συνεχιστεί για παράδειγμα στους πολίτες 50+» τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος.

Γεμάτες οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Εφημερίες τρόμου συνεχίζουν και έχουν τα νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη. Τα περιστατικά Covid-19 παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ πλέον άνθρωποι βρίσκονται διασωληνομένοι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.

Σέρρες: Περισσότεροι θάνατοι από την Αττική

Ο αριθμός των κρουσμάτων στον νομό Σερρών τρομάζει τους ειδικούς καθώς ο μικρός αριθμός των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί σε συνδυασμό με την έξαρση της πανδημίας έχει οδηγήσει την περιοχή στο να είναι στην κορυφή της μαύρης λίστας των θανάτων από κορωνοϊό καταγράφοντας περισσότερους νεκρούς από την Κρήτη ακόμα και από την Αττική.

Στο νομό Σερρών έχουν ολοκληρωθεί 79.991 εμβολιασμοί με την κάλυψη να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από το 50% του πληθυσμού. Το κίνημα των αντιεμβολιαστών καταγράφεται έντονα στην πόλη των Σερρών, εκεί όπου έχασε την ζωή της και η δικηγόρος Παρθένα Κουτμερίδου στο 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της γιατί ήταν ανεμβολίαστη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/12/2021