Πολιτική

Πρόταση Μητσοτάκη για τρίτη δόση στους 4 μήνες μετά τη δεύτερη

01.12.2021 | 20:05 Eνσωμάτωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι η πρότασή του προς την επιτροπή των ειδικών είναι να έρθει πιο κοντά η αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε τους λόγους που πήρε τώρα την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών 60 ετών και πάνω.

Η σύγκρουση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μετωπική.  «Αυτή η πολιτική σώζει ζωές και είναι η πρώτη μου ευθύνη ανεξάρτητα του πολιτικού κόστους» σημείωσε, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: «Αποτύχατε και παίρνετε μέτρα που δυσχεραίνουν την πραγματικότητα, ο αυταρχισμός το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας»

«Είμαι έτοιμος να ακούσω πρόταση, αλλά όχι ληγμένες φωτοβολίδες όπως η προαιρειτκή υποχρεωτικότητα. Μόνο απεγνωσμένη αντιπολίτευση φανερώνει η διγλωσσία και το φλερτ με τους αντιεμβολιαστές» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Πρόστιμο χωρίς έννοια αναλογικότητας, οικονομικός εκβιασμός για τους αδύναμους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά: «Όταν σας κόβουν πρόστιμο για τον ΚΟΚ είναι αναλογικό; Έχετε μπλέξει τους φόρους που είναι αναλογικοί με τα πρόστιμα».

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κονταροχτυπήθηκαν και για τα σχολεία.  «Θέλετε ανοικτά ή κλειστά σχολεία; Αν πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχει άλλο πρωτόκολλο, σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερα κλειστά σχολεία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Τσίπρα να χαρακτηρίζει «υγειονομική βόμβα» τα σχολεία. «Το τμήμα στο πρώτο κρούσμα να κλείνει για 3 ημέρες και να κάνουν μοριακό τεστ οι μαθητές δωρέαν» ήταν η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία, κάτι που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα οδηγούσε σε κλείσιμο τα μισά σχολεία με μεγάλη ταχύτητα. «Έχουμε επιλέξει να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά» υπογράμμισε.

Η αντιπαράθεσή τους ήταν στα κόκκινα και για τις μονάδες εντατικής θεραπείας. «Παραδώσατε 567 κρεβάτια και κουνάτε και το δάκτυλο όταν τα διπλασιάσαμε; Ντροπή σας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει πως υπάρχουν ασθενείς «προχείρως διασωληνωμενοι εκτός ΜΕΘ, που δεν εχουμε εικόνα αν εχουν ελπίδες να σωθουν».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αν υπήρχε πρόθυμος γιατρός στις ειδικότητες που στελεχώνουν τις εντατικές θα είχε προσληφθεί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/12/2021