Ελλάδα

Δανιηλίδου – «Η φυγή μιας γυναίκας είναι μια μικρή Οδύσσεια»

30.11.2021 | 02:00 Eνσωμάτωση

Για τη σημαντική δουλειά που κάνουν στον τομέα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας οι δομές φιλοξενίας γυναικών μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη η Κλαίρη Δανιηλίδου.

Η υπεύθυνη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών «Η Φοίβη» μίλησε για τα όσα έχει δει τόσα χρόνια γύρω από τον τομέα της έμφυλης βίας, σημειώνοντας πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες για να βρει «καταφύγιο» σε ένα ξενώνα μια γυναίκα που βιώνει κακοποιητική συμπεριφορά.

«Γι΄ αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να προετοιμάσει τη φυγή της, γιατί δεν θα βρεθεί ξενώνας άμεσα, ενώ και η ίδια θα βρεθεί σε δύσκολη θέση» τόνισε η κυρία Δανιηλίδου. «Εάν υπάρχει ξυλοδαρμός, θα πρέπει να πάει στο τμήμα και να το καταθέσει, ενώ αν αυτό δεν είναι εύκολο θα πρέπει να πάει σε ένα νοσοκομείο να την εξετάσουν και να απαιτήσει να εγγραφεί στο βιβλίο συμβάντων και στη συνέχεια να πάει στον Εισαγγελέα» πρόσθεσε η Κλαίρη Δανιηλίδου.

«Είναι μια μικρή Οδύσσεια, αλλά έτσι θα είναι καλυμμένη η γυναίκα αυτή» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ο κακοποιητής δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε επαφή με τα θύματα.

Παράλληλα, η κυρία Δανιηλίδου ανέφερε ότι μια γυναίκα – θύμα κακοποίησης που έφυγε από τον ξενώνα για να γυρίσει στο σπίτι της, λίγες ώρες μετά έχασε τη ζωή της από τον άνδρα αυτόν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεγάλη Εικόνα - 30/11/2021