Κόσμος

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων μπαίνει ο πλανήτης

24.11.2021 | 20:36 Eνσωμάτωση

Βερολίνο και Κοπεγχάγη υποδέχθηκαν την εορταστική περίοδο στολίζοντας τα χριστουγεννιάτικα δένδρα και φωτίζοντας δρόμους και πλατείες.

Με ένα εκατομμύριο λαμπιόνια υποδέχονται την εορταστική περίοδο οι Δανοί οι οποίοι χθες πάτησαν το κουμπί για να φωτίσουν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο του θεματικού πάρκου Τίβολι στην Κοπεγχάγη.

Ο διάκοσμος εντυπωσιακός, τα φωτάκια μυριάδες, τα ξύλινα καταστήματα βγαλμένα από τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

«Είναι πραγματικά όμορφο. Μου αρέσει να βλέπω όλα τα φώτα και μου αρέσουν οι καρδούλες και οι καρδιές που έχω δει πάνω από την Κοπεγχάγη. Και είναι απλά πανέμορφο» ανέφερε τουρίστρια από τις ΗΠΑ.

Βερολίνο

Το συμβολικό πάτημα του κόκκινου κουμπιού έδωσε ζωή στα εκατοντάδες χιλιάδες λαμπιόνια και πλέον το Βερολίνο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα.

ΗΠΑ

Η Τζιλ Μπάιντεν υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο το έλατο ύψους 5,6 μέτρων από το Τζέφερσον της Βόρειας Καρολίνα.

Το δέντρο έφτασε με μια στολισμένη άμαξα την οποία οδηγούσαν δύο άλογα, ο Μπεν και ο Γουίνστον, που καμάρωναν με τις ασημένιες καμπάνες και τα χάρτινα χριστουγεννιάτικα δέντρα στη χαίτη τους.

Το έλατο θα εκτεθεί στο Μπλε Δωμάτιο, αφού αφαιρεθεί προσωρινά ο πολυέλαιος για να χωρέσει.

Παραμονές της Ημέρας των Ευχαριστιών το ζεύγος Μπάιντεν παρέα με την Κάμαλα Χάρις και τον σύζυγό της βοήθησαν στα συσσίτια που θα μοιραστούν την Πέμπτη στους φτωχούς και τους άστεγους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/11/2021