Πολιτισμός

Σάλος και σφοδρές αντιδράσεις για τον Άρη Σερβετάλη

24.11.2021 | 20:14 Eνσωμάτωση

Δεν έχει κοπάσει η θύελλα από την απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να διακόψει τις εμφανίσεις του στο θεατρικό έργο «Ρινόκερος», στο οποίο πρωταγωνιστούσε.

Συνέχεια στον σάλο που προκάλεσε με την παραίτησή του, έδωσε ο ίδιος με δηλώσεις του. Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο ηθοποιός υπερασπίζεται τη θέση του και αρκείται σε μια συγγνώμη προς τους συναδέλφους του, που αφήνει χωρίς δουλειά.

«Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφασή μου τους στεναχωρήσει. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα ‘πιστοποιημένο ντάνιασμα ανθρώπων’», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Instagram ο ηθοποιός.

Ο Άρης Σερβετάλης, που ενδεχομένως να έχει επηρεαστεί και από ακραίους εκκλησιαστικούς κύκλους, υποστηρίζει πως πρόκειται για διαχωρισμό της κοινωνίας.

«Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη… Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καλά Χριστούγεννα», τόνισε σε δεύτερη ανάρτησή του ο ηθοποιός.

«Ο κύριος Σερβετάλης, άκουσα ότι αισθάνεται πάρα πολύ κοντά στην ορθοδοξία. Μιλώντας για ηθική, είναι δημοκρατικό το δικαίωμα να σηκωθεί να φύγει, προφανώς το συμβόλαιό του τον καλύπτει. Άλλο το νομικό και άλλο το ηθικό. Έχει κάνει κάποιο λάθος στον τρόπο που λειτουργεί το χριστιανικό το συναίσθημα μέσα του», ανέφερε ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας.

«Ο κόσμος δυσανασχετεί, ούτε να κατεβαίνουν παραστάσεις, ούτε να μένουν ηθοποιοί στον δρόμο. Ούτε ο διχασμός είναι σωστός. Να υπάρχει απόσταση στις καρέκλες, να υπάρχει αυτό που υπήρχε πριν. Δε γίνεται, δε θα σταθούν παραστάσεις. Προς Θεού να μην φτάσουμε σε αυτόν τον διαχωρισμό, είναι τρομακτικό αυτό το διαίρει και βασίλευε, κάνει σε όλους ζημιά», δήλωσε Βάνα Μπάρμπα.

Στο θέμα παρενέβη και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος κατηγορώντας τους «σελεμπριτάδες», όπως τους αποκαλεί.

«Ηλίθιοι, μην το κάνετε, το γράφω με κεφαλαία, βάζω και λαμπιόνια· δεν πειράζει, ας μην σας πείσουμε διαφορετικά ότι κινδυνεύετε, καλύτερα ζωντανοί και ηλίθιοι παρά γνωστικοί και πεθαμένοι», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Τα επόμενα 24ωρα η παραγωγή της παράστασης δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του Άρη Σερβετάλη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/11/2021