Ελλάδα

«Τον παρέσυραν κοντά στο χωριό του και τον άφησαν αβοήθητο» λένε οι φίλοι του άτυχου Οδυσσέα – Ανδρέα Τσιαμπόκαλου

20.11.2021 | 01:53 Eνσωμάτωση

Αδελφικοί φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού, μιλούν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» από τον τόπο του τραγικού συμβάντος, εκεί που είχε σταθμεύσει το όχημά του, στο 30ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Θηβών – Θίσβης Βοιωτίας.

Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, μάνατζερ και επί πολλά χρόνια φίλος του άτυχου Οδυσσέα – Ανδρέα Τσιαμπόκαλου, αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν που μέσα σε μία στιγμή τα ανέτρεψε όλα.

«Έχουμε τοποθετήσει συμβολικά ένα πανό για να ξέρουν όσοι περνάνε από εδώ τι πραγματικά συνέβη. Υπάρχουν μάρτυρες που τον είδαν στο αυτοκίνητό του, δεν υπάρχει καμία όμως μαρτυρία από την επίμαχη στιγμή. Ούτε εμείς, ούτε οι Αρχές αποκλείουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο και αυτό είναι κάτι που θα το διαλευκάνει η έρευνα».

Ο Χρήστος Γιαννόπουλος, ένας άλλος φίλος του, ψάχνει να βρει την αλήθεια για να δικαιωθεί η μνήμη του Ανδρέα.

«Αυτούς τους δρόμους ο Ανδρέας σαν ντόπιος, τους γνώριζε σπιθαμή προς σπιθαμή. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε και για ποιο λόγο βγήκε από το αμάξι. Δεν είχε τόσο σοβαρά χτυπήματα που να δικαιολογούσαν το αυτοκίνητο με την ιλιγγιώδη ταχύτητα. Τον εγκατέλειψαν σαν να ήταν αδέσποτο σκυλί. Από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί, τα πάντα είναι πιθανά. Του τελείωναν και τα καύσιμα και ήθελε να φτάσει στον προορισμό του. Γιατί να σπαταλήσει τη βενζίνη στην άκρη του δρόμου;», αναρωτήθηκε, ενώ φανερά συγκινημένος είπε: «Νομίζω ότι ζούμε μία κακιά φάρσα».

Ο Παναγιώτης Κάτσιος, ένας ακόμη φίλος του θύματος επί σχεδόν τρεις δεκαετίες, μιλά για τις ώρες που συναντήθηκαν πριν το τραγικό συμβάν.

«Βρεθήκαμε στη Θήβα σε ένα καφέ και μετά πήγαμε σπίτι μου για να δει τη γυναίκα και το παιδί μου. Έφυγε γύρω στις 21:30 και λίγο μετά τις 22:00 βρισκόταν στην Ελλοπία για φαγητό. Μετά έγινε ότι έγινε», είπε σοκαρισμένος

Videos & Απoσπάσματα από Φως Στο Τούνελ - 20/11/2021