Ελλάδα

«Είναι δολοφονία, να μιλήσουν όσοι ξέρουν…» λένε οι συγγενείς του Οδυσσέα – Ανδρέα

20.11.2021 | 02:17 Eνσωμάτωση

Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι από τον άδικο θάνατο του γνωστού ράπερ. Μιλούν για έναν άνθρωπο χαρούμενο, γεμάτο ευαισθησίες, που έκανε όνειρα για το μέλλον, αλλά δεν πρόλαβε να τα υλοποιήσει.

Ο ασυνείδητος οδηγός τον χτύπησε με σφοδρότητα και τον εγκατέλειψε αβοήθητο στην άσφαλτο, όπου και ξεψύχησε.

Ένας αδελφικός φίλος του Ανδρέα, ο Χρήστος Γιαννόπουλος, περιγράφει στην κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» τη στιγμή που η αδελφή του 46χρονου μουσικού του ανακοινώνει ότι βρέθηκε νεκρός.

«Με κάλεσε να μου πει αυτό που δε λέγεται», λέει ο φίλος του μουσικού και συνεχίζει: «Νομίζω ότι διέλυσα το μισό μαγαζί μου και προσπάθησα να ενημερώσω τους υπόλοιπους φίλους του Ανδρέα».

Η Δήμητρα Κυριακού, μία από τις αγαπημένες θείες του θύματος, μιλά για εγκληματική πράξη και κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει έστω και τώρα.

«Θεωρώ ότι εκείνος που εγκατέλειψε το παιδί έχει τύψεις και θα το έχει μοιραστεί με κάποιον. Εύχομαι αυτός ο κάποιος να έχει καλύτερα ανθρώπινα συναισθήματα και να αρχίσει να μιλάει. Είναι εγκληματική η πράξη. Αν είχε ειδοποιήσει αμέσως μπορεί και να σωζόταν το παιδί. Αυτό το “μπορεί” ταλαιπωρεί την οικογένεια, τους φίλους και όλους.»

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του μουσικού, αποκαλύπτει ότι ήταν ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος που έκανε μόνο καλό στους συνανθρώπους του και στο περιβάλλον. Όπως αναφέρει, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια, τα λεφτά που κέρδισε από την πώληση των CD του, τα έστειλε στους πληγέντες.

Η άλλη θεία του, Αθηνά Κυριάκου περιγράφει τον μουσικό ως ένα χαρούμενο άνθρωπο, που ήθελε να κάνει μία νέα αρχή στα επαγγελματικά του στο χωριό του πατέρα του, στην Ευρυτανία.

«Μας πονάει πολύ που δεν έχει βρεθεί ακόμα ο υπαίτιος του θανάτου του παιδιού. Εικάζουμε ότι είναι δολοφόνος. Ούτε ζώο δεν εγκαταλείπεις, πόσο μάλλον έναν άνθρωπο και περνάς και από πάνω του», λέει η κυρία Κυριάκου και περιγράφει τη νύχτα που βρέθηκε νεκρός ο ανιψιός της: «Αρκετοί είπαν ότι είδαν το αυτοκίνητο σταματημένο με τα alarm και τη μεγάλη σκάλα ανοιχτή. Το σκυλί του ήταν στο πίσω κάθισμα με κλειστή την πόρτα. Όταν ήρθε η Αστυνομία, το σκυλί βγήκε έξω, ήταν πολύ αγριεμένο και δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει το αφεντικό του, που κείτονταν στο έδαφος».

Videos & Απoσπάσματα από Φως Στο Τούνελ - 20/11/2021