Ελλάδα

Το «Φως στο Τούνελ» βρήκε νεκρό στα αζήτητα τον αγνοούμενο μηχανολόγο

20.11.2021 | 01:17 Eνσωμάτωση

Ο Διονύσης Καλογερόπουλος 41 ετών από την Ηλεία, εντοπίστηκε από την έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» νεκρός στα ψυγεία του νοσοκομείου «Ελπίς», μία ημέρα μετά την αναζήτησή του στην εκπομπή.

Βρισκόταν ξεχασμένος εκεί επί εννέα ημέρες, χωρίς να έχει γίνει καν νεκροτομή.

Η εκπομπή επικοινώνησε με τους ιθύνοντες του νοσοκομείου, που είπαν ότι «την αποκλειστική ευθύνη ταυτοποίησης ενός πτώματος και αναζήτησης των συγγενών του, φέρει η αστυνομική αρχή που έχει επιληφθεί», προσθέτοντας ότι «το ίδιο συμβαίνει και για τη μεταφορά του πτώματος σε ιατροδικαστική υπηρεσία».

Άμεση ήταν και η απάντηση από Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, που διενεργεί την προανάκριση μετά την εύρεση του πτώματος.

«Ο λόγος που έμεινε εννέα ημέρες στα ψυγεία του “Ελπίς”, ήταν το γεγονός ότι κανένα γραφείο τελετών δεν δεχόταν να αναλάβει την ταφή του πτώματος και τη μεταφορά στην ιατροδικαστική. Μας έλεγαν ότι η πληρωμή τους θα καθυστερούσε πολύ» υποστήριξαν.

Σύμφωνα με την έρευνα της εκπομπής, ο άτυχος άνδρας είχε χάσει τη ζωή του από το δεύτερο 24ωρο της εξαφάνισής του στην Αθήνα.

Ο Διονύσης εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Θήρας και Σταυροπούλου στο κέντρο τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου. Επιλήφθηκε το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο προχώρησε σε δακτυλοσκοπικό έλεγχο. Ο μηχανολόγος δεν ήταν σεσημασμένος για να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και έτσι απλά, μπήκε στα αζήτητα!

Ένας άνδρας ενημέρωσε την εκπομπή για τη σορό που είχε εντοπιστεί νύχτα στην Αθήνα κι έτσι βρέθηκε η άκρη.

Η ιστορία αυτή με τα αζήτητα που επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα, προκαλεί θλίψη και οργή. Μία εβδομάδα πριν, η εκπομπή είχε βρει πνιγμένη στο Φλοίσβο τη μοναχική γερόντισσα Σοφία Αρχιμαδρίτου από το Αιγάλεω. Η γυναίκα είχε χάσει τη ζωή της από την πρώτη μέρα της εξαφάνισης της, αλλά Αστυνομία και Λιμενικό δεν συνεργάστηκαν.

Ο Διονύσης, μηχανολόγος σε τάνκερ είχε έρθει στην Αθήνα την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου για να επισκεφτεί έναν γιατρό. Θα επέστρεφε αυθημερόν στη Ζαχάρω, όπου έμενε. Κάτι φαίνεται ότι συνέβη και παρέμεινε στην πρωτεύουσα με αποτέλεσμα τον τραγικό του θάνατο.

Το δύσκολο έργο της αναγνώρισης ανέλαβε η αδελφή του που βρισκόταν την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο στούντιο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» με την ελπίδα να τον βρει ζωντανό. Με ενέργειες της εκπομπής, έγινε η επαφή της αρχικά με το ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα και στη συνέχεια με το νοσοκομείο «Ελπίς».

Videos & Απoσπάσματα από Φως Στο Τούνελ - 20/11/2021