Ελλάδα

Ζέττα Μακρή – Οι φημολογίες δεν έχουν βάση – Κανείς δε θέλει να κλείσουν τα σχολεία

10.11.2021 | 17:44 Eνσωμάτωση

Με τους αριθμούς της πανδημίας να αυξάνονται συνεχώς και τους σκληρούς δείκτες να τρομάζουν ιδιαίτερα, ζήτημα είναι τι θα συμβεί με τα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο σχολείων, καθώς όπως προκύπτει και από τα στοιχεία, η διασπορά του ιού στις αίθουσες δεν αποτελεί πρόβλημα.

Για φημολογίες που δεν έχουν βάση μίλησε από τη μεριά της στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο η Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας.

«Οι φημολογίες δεν έχουν βάση. Τηρώντας τα πρωτόκολλα καταφέρνουμε να ελέγξουμε και να περιορίσουμε την πανδημία στον σχολικό πληθυσμό. Τα σχολεία δε θα κλείσουν, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν, δεν το συνιστούν οι ειδικοί».

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ωφελήσει και οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι, που διενεργούνται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

«Θλιβερή εξαίρεση»

Αναφερόμενη στα περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, με μαθητές να δημιουργούν συμμορίες και να μαχαιρώνουν συνομηλίκους τους εντός των σχολικών μονάδων, η κ. Μακρή έκανε λόγο για «θλιβερή μειοψηφία».

«Είναι πρωτόγνωρο για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό σχολείο. Καλώς τα αναδεικνύουμε γιατί έτσι αποτρέπουμε τους άλλους μαθητές από παρόμοιες συμπεριφορές. Είναι μια θλιβερή εξαίρεση, μια ισχνή μειοψηφία», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/11/2021