Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας – Σώθηκε την τελευταία στιγμή από σοβαρό τροχαίο

10.11.2021 | 17:56 Eνσωμάτωση

Το διαλυμένο τζιπ που οδηγούσε μαρτυρά την σφοδρότητα και τη σοβαρότητα του τροχαίου ατυχήματος. Ο Αλέξης Κούγιας έχει καταφέρει να βγει με 4 κατάγματα στο αριστερό του χέρι και πλέον προσπαθεί να συνέλθει από την περιπέτεια που έζησε στην Εθνική Οδό.

Το χρονικό

Όλα έγιναν χθες το βράδυ όταν ο γνωστός ποινικολόγος επέστρεφε στην Αθήνα από την Ξάνθη. Στο τμήμα μεταξύ Βελεστίνου και Αερινού, σημειώνεται αρχικά τροχαίο με δύο φορτηγά, με το ένα να ακινητοποιείται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και το δεύτερο στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Ο Αλέξης Κούγιας που ακολουθούσε. είδε ξαφνικά τα δύο φορτηγά να έχουν κλείσει τον δρόμο.

«Ενστικτωδώς έστριψα προς τα αριστερά γιατί πρόλαβα και είδα άνοιγμα ενός μέτρου. Ήμουν το πρώτο αυτοκίνητο που έφτασε στο σημείο της σύγκρουσης των δύο νταλικών, όπου έντρομος χωρίς καν να προλάβω να πατήσω φρένο, πήγα προς τα αριστερά. Εάν υπήρχε συνοδηγός θα είχε πολτοποιηθεί».

Το τζιπ του κ. Κούγια καταλήγει στο διαχωριστικό και καρφώνεται στο πλαϊνό μέρος του ενός ακινητοποιημένου φορτηγού.

«Είναι μεγάλη ευθύνη των οδηγών αλλά και της παραχωρησιούχου οδού στην οποία πληρώνουμε πολύ μεγάλα διόδια για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των οδηγών».

Ο Αλέξης Κούγιας ξέρει πως ο ελιγμός που έκανε ενστικτωδώς απέτρεψε τα χειρότερα.

«Δεν ειδοποίησα κανέναν. Η αστυνομία ήρθε σε 3 λεπτά και με απεγκλώβισε. Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από μία ώρα, το συναντήσαμε όταν πηγαίναμε στο νοσοκομείο στη Λάρισα. Έχω 4 κατάγματα στο αριστερό χέρι, τίποτα άλλο ευτυχώς».

Σχεδόν πριν από έναν μήνα, ο Αλέξης Κούγιας και πάλι στην εθνική οδό, είχε τροχαίο με την Porsche που οδηγούσε.

Ο κ. Κούγιας που σε εκείνο το τροχαίο είχε γλιτώσει με μώλωπες, προσπαθεί και πάλι να αφήσει πίσω τα έζησε στην εθνική οδό, όταν η ζωή του σώθηκε για λίγα μόνο εκατοστά.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/11/2021