Υγεία

Νίκος Τζανάκης – Οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 είναι αυτοί που κινδυνεύουν

10.11.2021 | 18:35 Eνσωμάτωση

Καμπανάκι κρούουν οι ειδικοί σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα και τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι φαίνεται να βρίσκονται στο τιμόνι της πανδημίας.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας, τόνισε ότι η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα.

«Ζούμε με μια πανδημική έξαρση που δεν έχει φανεί ακόμη η κορύφωσή της, τα κρούσματα είναι πάρα πολλά».

«Περίπου το 40% των κρουσμάτων αποτελούνται από ανεμβολίαστους ενήλικες από 0 – 35 ετών. Αυτοί δεν δίνουν καθόλου νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε ένα περίπου 25% πλήρως εμβολιασμένων που επίσης δίνουν μηδενικές νοσηλείες. Το υπόλοιπο ποσοστό, είναι ανεμβολίαστοι πάνω από 50 ετών και εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα διότι αυτοί δίνουν τους θανάτους και τις νοσηλείες», συμπλήρωσε.

Η αξία του εμβολίου φαίνεται στις νοσηλείες, σύμφωνα με τον καθηγητή, οι οποίες είναι μειωμένες σε σύγκριση με το προηγούμενο κύμα.

«Ενώ τα κρούσματα σε αυτό το κύμα έφτασαν σε εφάμιλλα ύψη με το προηγούμενο, οι νοσηλείες είναι σχεδόν κάτω από το μισό».

Το ίδιο ισχύει και για τους νεκρούς.

«Σε αυτό το κύμα θα δούμε σίγουρα περισσότερους θανάτους. Μέχρι τέλος του χρόνου σίγουρα θα περάσουμε τους 2.000 και είναι στο χέρι μας αν προσέξουμε, θα επηρεάσουμε προς το καλύτερο αυτούς τους αριθμούς».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/11/2021