Πολιτισμός

Χρήστος Κυριαζής – «Έφυγε» ο ροκάς του λαϊκού τραγουδιού

10.11.2021 | 17:52 Eνσωμάτωση

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής.

Tα τραγούδια του αγαπήθηκαν και σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Τη δεκαετία του ’90 δείχνει το ταλέντο του στη μουσική, κάνει διαχρονικές επιτυχίες και βλέπει τις μεγάλες πίστες στην Αθήνα να δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν τη συνεργασία.

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά από αυτές τις εικόνες, ο Χρήστος Κυριαζής αφήνει την τελευταία του πνοή στα 68 του χρόνια και βυθίζει στο πένθος, συγγενείς, φίλους και ανθρώπους που συνεργάστηκε. Τόσο στη δισκογραφία όσο και στις επιχειρήσεις που διατηρούσε.

Ο Χρήστος Κυριαζής πάλεψε με τον καρκίνο, αλλά το πρωί έχασε τη μάχη στο σπίτι που έμενε με τη σύντροφό του. Με την τραγική είδηση να προκαλεί συγκίνηση και να γυρίζει πολλούς στα παιδικά τους χρόνια.

Ήταν τότε που ο Χρήστος Κυριαζής επιβλήθηκε με τα τραγούδια που έγραφε στο μουσικό στερέωμα της χώρας. Η εποχή που στα ραδιόφωνα ακούγονται καθημερινά οι επιτυχίες του και ο ίδιος προσπαθεί να διαχειριστεί τη δημοσιότητα και τη δόξα.

Όπως είχε πει έγραφε από τα βιώματα που είχε, με τη μητέρα του να έχει μια μοναδική θέση στην καρδιά του. Αναπόφευκτα ένα από τα τραγούδια του, ο δίσκος που έγινε πλατινένιος το 1992 ήταν αφιερωμένος σε εκείνη.

Φροντίζει να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη προσωπική του ζωή. Όσοι βρίσκονται κοντά του γνωρίζουν την παθολογική αδυναμία που έχει στο μοναχοπαίδι του που από το πρωί, περνάει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του.

Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του ήταν γνωστός επιπλοϊός που του έμαθε την τέχνη. Η μουσική όμως ήταν για τον ίδιο ένα μεράκι που στην πορεία έγινε πάθος.

Στα 12 μαθαίνει τις νότες με μία κιθάρα στα χέρια, μέσα στο δωμάτιό του και περίπου 25 χρόνια μετά βλέπει χιλιάδες να συνωστίζονται για να τον ακούσουν.

Τα τελευταία χρόνια τον βρήκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας να παλεύει με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν. Πάντα χαμηλών τόνων κοντά στους δικούς του ανθρώπους, που όπως είχε πει στάθηκαν στο πλευρό του, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Ο Χρήστος Κυριαζής που μέσα από την πορεία του έδωσε μαθήματα σεμνότητας, πάλεψε γενναία και έφυγε ύστερα από μια γεμάτη ζωή, που τον έκανε γνωστό σε ολόκληρη την χώρα…

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/11/2021