Κόσμος

Η Ολλανδή δημοσιογράφος σχεδίαζε την επίθεση στον πρωθυπουργό με τη βοήθεια του… Twitter

10.11.2021 | 20:02 Eνσωμάτωση

Πριν την ένταση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη της Ολλανδής δημοσιογράφου στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τα pushback στο Αιγαίο, η Ολλανδή είχε προαναγγείλει ουσιαστικά την ερώτησή της μέσω Twitter ζητώντας μάλιστα από τους ακολούθους της να τοποθετηθούν.

«Εδώ σε λίγο θα εμφανιστούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Και οι δύο υπεύθυνοι για επαναπροωθήσεις και τρόμο των προσφύγων. Έχω το δικαίωμα να κάνω μια ερώτηση: Ποια ερώτηση θέλετε να τους κάνω; Σας παρακαλώ δώστε μου ιδέες», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, η οποία ζει στην Ύδρα τα τελευταία 20 χρόνια, υποστήριξε πως μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου κάποιος την παρακολουθούσε.

«Αύριο περισσότερα για αυτό. Όταν βγήκα, μου φάνηκε ότι με ακολουθούσε και με παρακολουθούσε ένας “κατάσκοπος”» ανέφερε.

Με νεότερη ανάρτησή της η 60χρονη επιτέθηκε ξανά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού. «Ήταν σουρεαλιστικό. Ο Μητσοτάκης τα έχασε τελείως. Η πιο φρικτή εμπειρία ήταν όταν τον κοίταξα κατάματα και αυτός έλεγε ψέματα πολλά ψέματα. Φοβερό! Να αποκαλείς προσβολή την αλήθεια» σημείωσε.

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Η αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη δημοσιογράφο απασχόλησε τα δημοσιογραφικά δίκτια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «ο Έλληνας πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική του για τη μετανάστευση σε “θερμό” διάλογο με δημοσιογράφο».

Την ερώτηση της δημοσιογράφου έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με τη φιλοκυβερνητική «Γενί Σαφάκ» να αναφέρει: «Δημοσιογράφος από την Ολλανδία προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. ‘Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τους πρόσφυγες;’».

Η Ολλανδή δημοσιογράφος είναι γνωστή στις ελληνικές Αρχές καθώς στο παρελθόν είχε συλληφθεί με την κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής αλλοδαπού στη χώρα, καθώς φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο αφγανικής καταγωγής που είχε εισέλθει παράνομα.

Πρετεντέρης: Δεν έκανε ερώτηση, αλλά τοποθετήθηκε

«Πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να ρωτάει ό,τι θέλει. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου. Το πρόβλημα είναι ότι όταν πας σε μια συνέντευξη Τύπου δύο πρωθυπουργών, δεν μπορείς να ρωτάς σε αυτό το ύφος και με αυτό τον τόνο. Είναι αγενές» σημείωσε ο Γιάννης Πρετεντέρης, προσθέτοντας πως η Ολλανδή δημοσιογράφος δεν έκανε ερώτηση, αλλά τοποθετήθηκε.

«Νομίζω ότι απάντησε ψύχραιμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μπορούσε να αντιδράσει πιο έντονα» συμπλήρωσε. «Έτσι αντιδρούν οι πρωθυπουργοί όταν δέχονται  τέτοιου τύπου ερωτήσεις και το έκανε πολύ καλά» υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/11/2021