Πολιτισμός

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής

10.11.2021 | 20:39 Eνσωμάτωση

Δημιουργός, ερμηνευτής, αγαπητός σε όλη την Ελλάδα άφησε το στίγμα του με τα τραγούδια του τη δεκαετία του '90.

Ο Χρήστος Κυριαζής έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο αλλά δεν τα κατάφερε. Άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.

Ο Χρήστος Κυριαζής είχε μια ξεχωριστή διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία με τα δικά του λαϊκά τραγούδια. Από τα πρώτα νεανικά γκρουπ στον Πειραιά που συμμετείχε μέχρι τις μεγάλες του επιτυχιές , που με το απόλυτα προσωπικό του ύφος, έκαναν τεράστια επιτυχία.

«Ο Χρήστος Κυριαζής ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, σπουδαίος μουσικός, σπουδαίος συνθέτης,αγαπούσε, λάτρευε τη μουσική, είμαστε τυχεροί όσοι τον γνωρίσαμε, μάθαμε κοντά του πολλά… θα λείψει από τη μουσική σκηνή και από όσους τον αγάπησαν» ανέφερε η Βάνα Μπάρμπα.

Δεν ερμήνευε μόνο αλλά έγραφε και τραγούδια, στίχους και μουσική. Ο Χρήστος Κυριαζής, όμως, ήταν ο άνθρωπος πίσω από μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσαν άλλοι τραγουδιστές, όπως το τραγούδι «Στη Δραπετσώνα» με τον Βλάσση Μπονάτσο ή το «Βράδυ Σαββάτου» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το «Μπρικάκι» με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

«Προικισμένος άνθρωπος, πολύ ταλαντούχος σε όλα του, καλλιτέχνης σε όλα του, στην ομιλία, στη σκέψη, στα έπιπλα, στο τραγούδι,ήταν ένα χαρισματικό άτομο, έξυπνος και μορφωμένος, δεν ηταν τυχαία τα στιχάκια και η μουσική του» πρόσθεσε ο Γιώργος Πολυχρονίου.

Ο Χρήστος Κυριαζής, ήταν ο μποεμ του Πειραιά που μετέφερε τα βιώματά του στο χαρτί, από ‘κεί στην κιθάρα του, από ‘κεί στη δισκογραφία και στα νυχτερινά κέντρα και στην καρδιές των ανθρώπων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/11/2021