Πολιτική

Με περιοδείες & αιχμές η προεκλογική μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

10.11.2021 | 20:36 Eνσωμάτωση

Με το θέμα των πολιτικών συμμαχιών να μονοπωλεί το ενδιαφέρον συνεχίζεται η κούρσα ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Στην Πάτρα βρέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος οπού ανέπτυξε τις θέσεις του για την επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ.

«Δε θα χαρίσουμε την πατρίδα στη ΝΔ, δε θα χαρίσουμε το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Καθαροί λογαριασμοί. Το κόμμα θα είναι πατριωτικό γιατί πατριωτικό το ήθελαν οι ιδρυτές μας».

Μετά τον εμβολιασμό του με την τρίτη αναμνηστική δόση, ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε αιχμές για την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της πανδημίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός νωρίτερα από τη Κρήτη όπου πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία, παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μετάβασης στη νέα εποχή για να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η μομφή που απεύθυνε σε όσους επιχειρούν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν πρέπει να δεχθούμε, έξωθεν παρεμβάσεις που αφορούν στην αυτόνομη πορεία του κινήματός μας. Έχουμε όλοι ευθύνη και όλοι κρινόμαστε. Και εντέλει, θα αποφασίσει και θα εγγυηθεί αυτήν την πορεία η μεγάλη συμμετοχή του Ελληνικού λαού».

Αδιανόητο χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης να κινητοποιούν κάποιοι δυνάμεις από άλλα κόμματα για να επηρεάσουν τις εκλογές της παράταξης.

«Δεν μπορεί όποιος περνά απ’ έξω και ψηφίζει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ και θα ξαναψηφίσει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να επηρεάσει το αποτέλεσμα του ποιος εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης».

Στην πυρόπληκτη Εύβοια περιόδευσε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε αυτές τις περιοχές πρέπει να τους δώσουμε τη δύναμη να το κάνουν και γι’ αυτό πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος είναι μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια».

Ο Παύλος Χρηστίδης σημείωσε ότι στόχος του είναι η παράταξη να ξαναγίνει Κίνημα.

«Σήμερα πάνω από 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν προσέρχονται να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές. Αυτό είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας που πρέπει να αλλάξει».

Στον αέρα πάντως βρίσκεται η τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι υποψηφίων. Η επιτροπή εκλογών ανέβαλε για αύριο τη συνεδρίασή της για τα debate μετά και την επιστολή που έστειλε στην ΕΔΕΚΑΠ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός προτείνει διαδικτυακές και τηλεοπτικές συζητήσεις καθώς όπως είπε μια αναμέτρηση σήμερα στα πρότυπα των εκλογών του 2017 θα παραπέμπει σε ριάλιτι σόου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/11/2021