Ελλάδα

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα το δίκτυο πλαστών πιστοποιητικών Covid

10.11.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Τα κυκλώματα που διακινούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και αποτελεσμάτων rapid και μοριακών τεστ έχουν μπει πλέον στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών.

Τα δίκτυα που διακινούν τα πλαστά πιστοποιητικά μέσω του διαδικτύου είναι πολλά και αφορούν τους ανεμβολίαστους τόσο σε Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα ανάλογα την χώρα προέλευσής σου υπάρχει και ειδικό γκρουπ στο οποίο απευθύνεσαι για να βγάλεις το πιστοποιητικό.

Το MEGA επικοινώνησε για μια ακόμα φορά με μεσολαβητές από δύο τέτοια κυκλώματα και οι συνομιλίες είναι αποκαλυπτικές.

Δημοσιογράφος: Γεια σας. Είμαι Έλληνας πολίτης και ενδιαφέρομαι για πιστοποιητικό εμβολιασμού επειδή δε θέλω να κάνω ένα πειραματικό εμβόλιο. Είναι εφικτό;

Μεσολαβητής: Οκ. Κοστίζει 200€.

Δημοσιογράφος: Είμαστε τρία άτομα που ενδιαφερόμαστε. Μπορεί να γίνει κάποια καλύτερη τιμή;

Μεσολαβητής: 120€ το καθένα τότε. Σύνολο και για τους τρεις 360€.

Οι τιμές ποικίλουν. Όπως μπορείτε να δείτε από την συνομιλία που είχαμε το ένα πιστοποιητικό κοστίζει 650€ ενώ υπάρχει και πακέτο για πλαστά rapid test.

Μεσολαβητής: Επεξεργαζόμαστε εγγεγραμμένα ελληνικά πιστοποιητικά για την Ελλάδα με ενεργοποιημένους έγκυρους κωδικούς QR. Αυτό γίνεται μέσα σε διάστημα 48 ωρών το πολύ.
Για την έναρξη της διαδικασίας θα χρειαστούμε: Όνομα, επίθετο, ημερομηνία γέννησης, email, διεύθυνση παράδοσης, πλησιέστερο κέντρο εμβολιασμού και πληρωμή 650€ μέσω bitcoin. 

Δημοσιογράφος: Είμαστε τέσσερα άτομα που ενδιαφερόμαστε. Μήπως γίνεται κάποια καλύτερη τιμή;

Μεσολαβητής: Αφού είστε τέσσερις μπορούμε να κάνουμε έκπτωση. Μπορείτε να πληρώσετε 500€ το καθένα.

Δημοσιογράφος: Bγάζετε και πιστοποιητικά αρνητικών rapid test; Κι αν ναι, πόσο κοστίζουν;

Μεσολαβητής: Τα αρνητικά αποτελέσματα εξετάσεων κοστίζουν 350€.

Μάλιστα, αναφέρουν ξεκάθαρα πως δεν πιστεύουν στο εμβόλιο γιατί αυτό θα μας αλλάξει το DNA.

Μεσολαβητής: Να είστε βέβαιοι ότι λαμβάνουμε προφυλάξεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πελάτη καθώς και του δικτύου μας. Λαμβάνετε μοναδικό αριθμό παρτίδας εμβολίου ώστε να είναι όλα πραγματικά γνήσια. Η μόνη διαφορά είναι ότι το εμβόλιο δεν μπαίνει στο σύστημα σας. Είμαστε ένας συνασπισμός ακτιβιστών ενάντια στην ατζέντα της νέας παγκόσμιας τάξης που έχει σκοπό να αλλάξει το DNA της ανθρωπότητας.

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας θα βρεθούν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι, υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως να παίζουν ενδιάμεσο ρόλο στην διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/11/2021