Υγεία

Κορωνοϊός – Αντιπαράθεση ειδικών & ανεμβολίαστων υγειονομικών για τον εμβολιασμό

04.11.2021 | 17:13 Eνσωμάτωση

Η κόντρα των ειδικών με τους ανεμβολίαστους συνεχίζεται, την ώρα που η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι οριακή.

Οι εφιαλτικές εικόνες στα νοσοκομεία αποτελούν «γροθιά στο στομάχι», με τις ΜΕΘ να είναι ασφυκτικά γεμάτες. Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής και η αντιπαράθεση με τους ειδικούςολοένα και μεγαλώνει.

«Καταλαβαίνω τους συναδέλφους μου και καθημερινά συναναστρέφομαι με αυτούς τους ανθρώπους και αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί την πανδημία. Τους σέβομαι απόλυτα ωστόσο με λυπεί το γεγονός που υπάρχει αυτή η τιμωρία για εκείνους. Το εμβόλιο σώζει ζωές και είναι στενάχωρο αυτό που βιώνουν, η στέρηση μιθού είναι επώδυνη». αναφέρει ο Νικόλαος Καπραβέλος, Συντονιστής – Διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου.

«Δε μπορώ να μ στηρίξω το γεγονός ότι το εμβόλιο σώζει ζωές. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή τη μαστιγα», συμπληρώνει.

«Αυτό που μας κάνει να μην θέλουμε να εμβολιαστούμε είναι ότι οι περισσότεροι νοσήσαμε, έχουμε φυσική ανοσία. Αυτό που δεν είναι δίκαιο, είναι ότι στερούμαστε τη δουλειά μας και δεν πληρωνόμαστε.΄Ο τρόπος που μας το έχουν επιβάλει με ενοχλεί. Θα έπρεπε να βρεθεί ένας άλλος τρόπος», αναφέρει η Κωνσταντίνα Γώγου, νοσηλεύτρια σε αναστολή.

«Προσπαθούν να μας επιβάλουν τον εμβολιασμό, έχουμε οικογένειες και υποχρεώσεις και έχουμε στερηθεί πολλά πράγματα. 800 συνάδελφοι έχουν εξαιρεθεί, κάνουν rapid test και συνεχίζουν να δουλεύουν» συμπληρώνει.

«Αυτό που ζητάμε είναι να σταματήσει αυτή η αλυσίδα μόλυνσης και διασποράς του ιού. Να κάνουν το εμβόλιο, σώζει ζωές και τους χρειαζόμαστε όλους», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος κάνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/11/2021