Υγεία

Κορωνοϊός – «Φλέγεται» η Θεσσαλονίκη – 3.500 κρούσματα σε μια εβδομάδα

27.10.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

Έκρηξη κρουσμάτων, γεμάτες εντατικές και διακομιδές διασωληνωμένων συνθέτουν το σκηνικό της πανδημίας σε Θεσσαλία Μακεδονία και Θράκη.

Στη Θεσσαλονίκη ο κορωνοϊός επελαύνει με περισσότερα από 3.500 κρούσματα σε μια εβδομάδα. Τα νοσοκομεία της πόλεις καταρρέουν. Σε Μακεδονία και Θράκη νοσηλεύονται 739 ασθενείς,  ενώ άλλοι 136 είναι σε μηχανική υποστήριξη στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι.

«Όχι απλά είναι γεμάτες. Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν και ξαναγεμίσουν. Μέσα σε ένα 24ωρο έχουμε τουλάχιστον 3-4 διακομιδές» τόνισε η συντονίστρια «Αγ. Δημητρίου» Γλυκερία Βλαχογιάννη.

Παρόμοια όμως είναι η κατάσταση σε όλη τη Μακεδονία. Η Ημαθία παρουσιάζει τη χειρότερη επιδημιολογικά εικόνα με 863 κρούσματα μέσα σε λίγες μέρες.

Μεγάλη διασπορά και στο Παλαιόκαστρο Σερρών. Όλα ξεκίνησαν από μαθητές που βρέθηκαν θετικοί και μετακινούνται με λεωφορείο για το σχολείο της Σκοτούσας, εκεί όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 30 κρούσματα.

«Βράζει» η Θεσσαλία

Δραματική η κατάσταση και στη Θεσσαλία. Την τελευταία εβδομάδα 1.714 κρούσματα καταγράφηκαν στη Λάρισα και περισσότερα από 1.000 στη Μαγνησία. Οι μονάδες εντατικής γέμισαν και ήδη άρχισαν διακομιδές προς Αθήνα.

«Άνθρωποι που θέλουν ΜΕΘ πάνε στην Αθήνα πλέον. Και το πρόβλημα αυτό υπάρχει γιατί οι ΜΕΘ της Λάρισας γεμίζουν με αρρώστους από Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η επέλαση του τέταρτου κύματος οδήγησε στην ματαίωση των παρελάσεων στη Θεσσαλία αλλά και στις περισσότερες περιφέρειες της βορείου Ελλάδος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/10/2021