Ελλάδα

Ανήλικοι μαχαίρωσαν 16χρονο μέσα σε σχολείο

27.10.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Ένας 16χρονος μαθητής μαχαιρώθηκε μέσα στον χώρο του σχολείου από συνομιλήκους του.

«Μερικές φορές το πράγμα ξεφεύγει, θυμώνει ο ένας ίσως και αρχίζει να τον μαχαιρώνει, να τον χτυπάει και η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα».

Σοκάρει η επίθεση με μαχαίρι σε έναν 16χρονο μαθητή μέσα στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αθηνών. Σκηνές ωμής βίας με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά.

Ειδικότερα, στις 09:30 το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας, ο 16χρονος πήγε στο σχολείο και ανέβηκε τα σκαλιά για να μπει μέσα. Εκείνη την ώρα, δέκα άτομα τον περίμεναν στην πόρτα για να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους. Άρχισαν να λογομαχούν με αποτέλεσμα ο 16χρονος να τρέξει και να μπει μέσα στο σχολείο. Τα 10 άτομα τον ακολούθησαν και μ’ ένα αιχμηρό αντικείμενο του κατάφεραν δύο χτυπήματα.

Έτρεχε να σωθεί

Οι ανήλικοι χτυπούσαν τον 16χρονο ενώ εκείνος προσπαθούσε να διαφύγει. Ο 16χρονος χτυπήθηκε μέσα στο σχολείο και από τις φωνές του ένας καθηγητής κατέβηκε να τον βοηθήσει. Όταν τον είδαν τα 10 άτομα άρχισαν να τρέχουν και να φεύγουν από την πίσω πόρτα του σχολείου.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν μαθητές στην κάμερα του MEGA αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν.

«Δεν θέλω να ξαναζήσω αυτά τα παλιά. Φοβάμαι πάρα πολύ το bullying γιατί από την α΄ δημοτικού που μου κάναμε bullying και καθόμουνα συνέχεια μόνη, πάρα πολύ φοβάμαι. Φοβάμαι μη γίνει κάτι κακό όπως αυτό με το μαχαίρωμα που μου είπατε» ανέφερε μια μαθήτρια.

Αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση παίρνουν καταθέσεις από μαθητές που ήταν παρόντες στο περιστατικό, ενώ η μαρτυρία του 16χρονου, ο οποίος βγήκε από το νοσοκομείο,  αναμένεται να ρίξει φως στα κίνητρα των δραστών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/10/2021