Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – 15 χρόνια φυλάκιση για την Έφη – Τα λόγια της Ιωάννας μετά την απόφαση

27.10.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

«Καταπέλτης» το δικαστήριο για την Έφη Κακαράντζουλα, καταδικάζοντάς την για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και επιβάλλοντάς της την ανώτατη ποινή κάθειρξης.

Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράτζουλα. Κάθειρξη 15 ετών. Η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή. Κανένα ελαφρυντικό. Χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση.

Αυτή είναι η ετυμηγορία του μικτού ορκωτού για την επίθεση της 36χρονης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ούτε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ μόνο στην αποκατάσταση της υγείας μου και να συνεχίσω τον αγώνα μου», δήλωσε, εξερχόμενη από το δικαστήριο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η Ιωάννα ευχαριστεί όλον τον κόσμο για τη συμπαράσταση, τους γιατρούς της, τους δικηγόρους της, τους αστυνομικούς που εξιχνίασαν την υπόθεση.

«Ιδιαίτερα ευχαριστώ όλο τον κόσμο γιατί ήταν ένας σημαντικός σύμμαχος για μένα. Οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρουν στο πρόσωπό μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και να μάχονται για τα δικαιώματά τους και θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί».

«Παθιάστηκε»

Νωρίτερα, η 36χρονη μέσω του δικηγόρου της, δε ζήτησε να της αναγνωρίσουν ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας, καθώς όπως είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης του.

«Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με τον λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες».

Ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης πήρε τον λόγο:

«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της ήθελε να καταστρέψει. Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

«Επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια»

Ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων στη σχετική τοποθέτησή του:

«Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισης της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή της παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα.

Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη».

Νωρίτερα, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, τόνισε πως όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν τον ρόλο του συνηγόρων υπεράσπισης.

Σε αυτό το σημείο η Ιωάννα αντέδρασε και ο συνήγορος της απάντησε:

«Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι bullying από κανέναν».

Δικαστές και ένορκοι έκριναν ομόφωνα ένοχη την 36χρονη και για το αδίκημα της απείθειας.

Ποινή 15 ετών, έξι χρόνια στη φυλακή

Την ανώτατη ποινή που προβλέπεται επέβαλε το δικαστήριο στην κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι, δηλαδή 15 χρόνια κάθειρξης.

Η κατηγορούμενη άκουσε και σήμερα μόνη της την απόφαση του δικαστηρίου και μάλιστα φαίνεται πως για πρώτη φορά έσκυψε το κεφάλι, στο άκουσμα της ποινής.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η Έφη Κακαράντζουλα αναμένεται να μείνει στη φυλακή περίπου 6 χρόνια, καθώς μετά θα έχει δικαίωμα να ασκήσει αίτημα αποφυλάκισης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/10/2021