Πολιτική

Φώφη Γεννηματά – Τους ένωσε όλους στο τελευταίο αντίο

27.10.2021 | 20:13 Eνσωμάτωση

Μέχρι την τελευταία της πνοή η Φώφη Γεννηματά είχε δυο μεγάλες έννοιες, τη φυσική της οικογένεια και τη δεύτερη οικογένειά της που όπως έλεγε ήταν το κόμμα το οποίο υπηρέτησε.

Η αγωνίστρια, η γενναία πολιτικός, που όλοι θα θυμούνται με το μικρό της όνομα, έδωσε μάχη μέχρι το τέλος. Υπηρέτησε την παράταξή της με ήθος και αξιοπρέπεια.

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, σύντροφοι και συνοδοιπόροι της περπάτησαν από τη Βουλή έως τη Μητρόπολη με ένα λουλούδι στο χέρι.

Με τη δύναμη που έδωσε στους συντρόφους της μέχρι τελευταία στιγμή, εκείνοι έμειναν στο πλάι της μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στελέχη παλιά και νεότερα έδωσαν το παρών, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

«Την πήρε η Ελλάδα στα χέρια της. Κι αυτό είναι μια παρακαταθήκη για εμάς στη μνήμη της ίδιας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ενότητα και την προοπτική της παράταξης», είπε ο Γιάννης Κουτσούκος, στέλεχος ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός.

«Η Ελλαδα θα ανοίξει σήμερα μια μεγάλη αγκαλιά να αποχαιρετίσει τη Φώφη και αυτή η μεγάλη αγκαλιά ήταν σαν την αγκαλιά που είχε η ίδια» σημείωσε ο Μανώλης Όθωνας.

Τέσσερις παραστάτες στελέχη του κόμματος εναλλάσσονταν στο παρεκκλήσι. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παναγιώτης Βλάχος, ο Κώστας Λαλιώτης.

Παρότι είναι η μέρα του αποχαιρετισμού, κάποιοι δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν.

«Θα τον νικήσω πάλι…»

Ήταν Τρίτη 12 Οκτωβρίου όταν η Φώφη Γεννηματά είπε στον στενό της συνεργάτη Μανώλη Όθωνα ότι αποσύρεται από την κούρσα της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ και ξεκινάει την τελευταία μάχη.

«Τότε μου είπε ότι “Μανώλη εγώ 14 χρόνια παλεύω, το διαχειρίζομαι, το διαχειρίστηκα. Τώρα μου ξέφυγε πάλι ο μπαγάσας αλλά θα τον νικήσω πάλι”» πρόσθεσε ο κ. Όθωνας.

Στην πορεία προς την τελευταία της κατοικία της, τη Φωφη Γεννηαματά συνοδεύουν περπατώντας και φορώντας πράσινα περιβραχιόνια στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή ημέρα ήταν ντυμένη με πέπλο θλίψης που έφερε δάκρυα στα μάτια σύσσωμου του πολιτικού κόσμου.

«Ήρθαμε από το υπουργείο Εργασίας για να πούμε το τελευταίο αντίο σε μια Ελληνίδα η οποία άλλαξε τα κοινωνικά στερεότυπα. Σε μια γυναίκα που κινήθηκε μόνο με αξιοπρέπεια και πολύ βαθιά ευγένεια», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας.

«Θα λείψει πάρα πολύ. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Με το χαμόγελο, την αγάπη, την ανθρωπιά, την αγάπη, την αλληλεγγύη. Αγωνίστηκε πάρα πολύ σκληρά ενάντια στον καρκίνο για πολλά χρόνια. Τον νίκησε πολλές φορές αλλά όχι την τελευταία», ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Κανείς μας δεν ξεχνάει τους αγώνες που δώσαμε μαζί που ήταν δύσκολη και βεβαίως τον αγώνα που έδωσε η ίδια μέχρι την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο Θάνος Μωραΐτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κηδεία έδωσαν το παρών και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αλλά και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο πολιτικός κόσμος μαζί με ολόκληρη τη χώρα είπε το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά. Μια πολιτική αρχηγό μαχήτρια που κοίταξε την παράταξη, τους φίλους και τους αντιπάλους της στα μάτια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/10/2021