Ελλάδα

Διαθήκη Θεοδωράκη – Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αρνείται να κάνει τεστ DNA

23.10.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και του Νίκου Κουρή μετά το άνοιγμα της διαθήκης του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη αρνείται να υποβληθεί στο τεστ DNA το οποίο την κάλεσε να κάνει ο Νίκος Κουρής τη Δευτέρα και με το οποίο θα διαπιστωθεί επιστημονικά εάν τελικά είναι αδέρφια. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Κυριάκος Ροζάκης μίλησαν στο MEGA.

Η Μαργαρίτα Θεωδωράκη δε θα προσέλθει στο ραντεβού για εξέταση DNA που την έχει καλέσει ο Νίκος Κουρής. Αυτό γνωστοποίησε ο δικηγόρος της κόρης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μιλώντας στην εκπομπή του mega «Χαμογέλα και πάλι».

Ο Νίκος Κουρής μέσω εξώδικης πρόσκλησης κάλεσε τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη να επισκεφθούν μαζί την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα έναν πραγματογνώμονα γενετιστή προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ DNA για να διαπιστωθεί εάν είναι αδέλφια.

«Το εξώδικο που την καλούσε δεν απαντήθηκε και ούτε πρόκειται να λάβει απάντηση σε αυτό. Είναι αστείο και είναι προσβολή πλέον της μνήμης του Θεοδωράκη, να το ζητάει τώρα μετά τον θάνατο του και να ζητάει το DNA για ποιο λόγο;» δηλώνει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκης.

Από την άλλη, ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή, Κυριάκος Ροζάκης αναφέρει : «Ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει τι θα κάνει. Ο κ. Νικος Θεοδωράκης το ορίζει αυτό ως κίνηση αγάπης. Έλα να δούμε εάν είμαστε αδέλφια».

Ο Νίκος Κουρής στο προσωπικό του ιστολόγιο ανήρτησε ιδιόχειρο σημείωμα του Μίκη Θεοδωράκη, με το οποίο του παρέχεται η άδεια να διαδώσει το έργο του, ενώ για την αναφορά που γίνεται στο πρόσωπό του σε μια από τις πέντε διαθήκες, τονίζει υπογράφοντας ως Νίκος Θεοδωράκης:  «Το ατίμητο δώρο που αποδέχομαι από το μεγάλο Μύστη της Ρωμιοσύνης με κάνει να αισθάνομαι δέος. Ευχαριστώ ταπεινά το Μεγάλο Δωρητή , Μιχαήλ Θεοδωράκη, από τα βάθη της ψυχής μου».

Το άνοιγμα της διαθήκης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ωστόσο δεν έβαλε τέλος στο ζήτημα του Νίκου Κουρή. Και αυτό διότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αναφέρεται σε συγγενική τους σχέση.

Στις 30 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη και η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη με την οποία να απαγορευτεί στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2021