Πολιτική

Τουρκία – Νέα πυρά Ερντογάν κατά Ελλάδας και Γαλλίας

23.10.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Στο πεδίο των ελληνοτουρκικών τώρα.. Νέες βολές εναντίον της Ελλάδας και της Γαλλίας εξαπέλυσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Εσκί - Σεχίρ. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε τους Έλληνες "εισβολείς" και ανακοίνωσε πως κηρύσσει ως ανεπιθύμητους για τη χώρα τους, τους δέκα πρέσβεις δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με την γνωστή του επιθετική ρητορική ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο κομματικό του ακροατήριο βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα. Αυτή την φορά από το Εσκί Σεχίρ εκεί όπου ο ελληνικός στρατός κατά τη διάρκεια της μικρασιατικής εκστρατείας είχε σημειώσει μια σημαντική νίκη κατά των Τούρκων στο πεδίο της μάχης.

«O δρόμος μας είναι, ο δρόμος που χάραξαν οι βετεράνοι και οι μάρτυρες του Εσκισεχίρ, οι οποίοι ξερίζωσαν τον εισβολέα, τους Έλληνες, και οι αγώνες τους έχουν γίνει σύμβολο» δηλώνει ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος φανερά ενοχλημένος εξαπέλυσε πυρ και κατά της Γαλλιας τονίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει μαθήματα ανθρωπιάς. «Εσείς είστε που σφάξατε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Αλγερία, ενα εκατομμύριο ανθρώπους στη Νιγηρία, άλλους 900.000 σφάξατε στη Ρουάντα.Ποιοι είναι αυτοί; Η Δύση. Η Γαλλία. Αυτοί το έκαναν».

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην κεντρική πλατεία της πόλης ανακοίνωσε επίσης ότι θεωρούνται πλέον ανεπιθύμητοι και οι 10 πρέσβεις ,αναμεσά τους των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας έπειτα από την έκκληση που απηύθυναν υπέρ της απελευθέρωσης του αντιπολιτευόμενου Οσμάν Καβαλά.

Την ίδια ώρα τη βαθιά ενόχληση της ‘Αγκυρας για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας αλλά και για τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ επιβεβαίωσε και ο Χολούσι Ακάρ.

«Εκτός από την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού , η αναζήτηση και η σύναψη νέων συμμαχιών ,παρότι είμαστε εντός του ΝΑΤΟ , θα βλάψουν άμεσα την ευρωατλαντική συμμαχία , τις διμερείς σχέσεις αλλά και θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη του ΝΑΤΟ» είπε ο υπουργός εθνικής άμυνας της Τουρκίας.

Ο Έλληνας υπουργός εθνικής άμυνας αντέκρουσε το έωλο επιχειρημα της ‘Αγκυρας κατά την διάρκεια της συνόδου των υπουργών εθνικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

«H Συμφωνία Ελλάδος-ΗΠΑ, χωρών με ισχυρή και διαχρονική δέσμευση στους στόχους της Συμμαχίας, ενισχύει τους διατλαντικούς δεσμούς, ενδυναμώνει τη συλλογική ασφάλεια, υποστηρίζει τις κοινές αξίες και προωθεί τα κοινά συμφέροντα».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2021