Πολιτική

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης

23.10.2021 | 20:38 Eνσωμάτωση

Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως στόχο στις επόμενες εκλογές την «καθαρή νίκη και το σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Πρωθυπουργό προσωπικά.

«Θα αποκρούσουμε το τοξικό κλίμα που κάποιοι προσπαθούν να διαμορφώσουν. Θα αποκρούσουμε με όλη τη δύναμη των επιχειρημάτων μας τοξικό κλίμα το οποίο κάποιοι προσπαθούν και σήμερα να διαμορφώσουν πιστεύοντας ότι η Ελλάδα του 2021 είναι η Ελλάδα του 2011», τόνισε από το Λαύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλέξης Τσίπρας: «Με ενορχηστρωτή και καθοδηγητή όλων αυτών, τον άριστο γόνο, που αποδείχτηκε όμως ένας φτηνός Βαλκάνιος Κουρτς ένα αντίγραφο, που κρύβει την ανικανότητα και τον αυταρχισμό του πίσω από αγορασμένους κόλακες και υποτακτικούς».

«Σας ζητούμε να πούμε όχι, όχι σε όλους αυτούς τους νέους διχασμούς», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να εξαπολύει μομφές κατά της κυβέρνησης.

«Και τρέμει τώρα στην ιδέα της σύστασης εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή με τις ψήφους όλης της αντιπολίτευσης για τη λίστα Πέτσα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνουν κατακόρυφα με τον Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιεί ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ένα φαύλο καθεστώς που πρέπει να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές.

«Να απαλλάξουμε τη χώρα από το καθεστώς της φαυλότητας, μετατρέποντας το κράτος σε μαγαζί. Και το Πρωθυπουργικό Γραφείο, Ανώνυμη Εταιρία. Να απαλλάξουμε τη χώρα από το καθεστώς της ακραίας κοινωνικής ανισότητας, και της ακραίας φαυλότητας, που φέρει την υπογραφή του κυρίου Μητσοτάκη», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Σήμερα προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με «λάσπη» και ύβρεις. Στην πορεία αυτή θα είναι μόνος του. Δική μας έγνοια είναι η Ελλάδα που αλλάζει, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε καμία αναφορά στις εξελίξεις με φόντο τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ωστόσο μίλησε για καθαρή νίκη στις εκλογές και προοδευτική κυβέρνηση. «Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή των εκλογών θα δώσει νέα προοδευτική κυβέρνηση στην υπηρεσία του τόπου και της κοινωνίας, τη Δευτέρα το πρωί την επόμενη μέρα», είπε.

Νέα γκρίνια για τις ποσοστώσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του ξεκαθαρίζοντας ότι σκοπός του είναι να κάνει τη διαδικασία του συνεδρίου υπόθεση των πολλών και όχι μόνο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι ιδιωτική μας υπόθεση. Δεν θέλουμε, το κάνω αυτό από την αρχή σαφές, το εγχείρημά μας να δεν είναι απλώς κομματική μας υπόθεση», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Για ακόμα μια φορά ο κ. Τσίπρας δέχθηκε εσωκομματικά πυρά από μέλη της λεγόμενης τάσης της Ομπρέλας και τον Νίκο Φίλη, για το θέμα του ποσοστού συμμετοχής των προερχόμενων από την προοδευτική συμμαχία στο επερχόμενο συνέδριο του Φεβρουαρίου.

«Η μόνη ποσόστωση είναι η ποσόστωση των γυναικών. Τα υπόλοιπα είναι κόλπα για να βάλουμε τους φίλους μας. Δεν είναι δημοκρατία», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης επικύρωσε την απόφαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τον οδικό χάρτη του της πορείας προς το συνέδριο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2021